Nicușor Dan: Continuăm implementarea proiectelor propuse de bucureșteni. A fost demarată proiectarea marcajelor rutiere pentru biciclete

23 iul. 2022
1847 Afișari
Nicușor Dan: Continuăm implementarea proiectelor propuse de bucureșteni. A fost demarată proiectarea marcajelor rutiere pentru biciclete
Nicușor Dan: Continuăm implementarea proiectelor propuse de bucureșteni. A fost demarată proiectarea marcajelor rutiere pentru biciclete | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a fost demarată proiectarea marcajelor rutiere de tip traseu de biciclete, din cadrul unui proiect ce a câștigat anul trecut în cadrul bugetării participative.

„Continuăm implementarea proiectelor propuse de bucureșteni”

Edilul Capitalei a anunțat că se continua implementarea proiectelor ce au fost propuse de bucureșteni, în cadrul bugetării participative. În acest sens, a fost demarată proiectarea marcajelor rutiere pentru traseele de biciclete din oraș.

Acestea sunt realizate în cadrul unui proiect ce a câștigat anul trecut, anume: „Infrastructură pentru biciclete: marcaje, parcări și stații de reparat biciclete”.

Nicușor Dan a transmis:

Administrația Străzilor va propune Comisiei Tehnice de Circulație (CTC) câteva zeci de artere, însă traseele vor fi definitivate după obținerea avizului CTC și al Brigăzii Rutiere.

Lucrările vor fi demarate după obținerea avizelor

După cum a informat primarul Municipiului București, Nicușor Dan, marcajele ce urmează să fie trasate pe carosabil se vor aplica atât pentru bicicliști, cât și pentru șoferii din Capitală.

Proiectul „Infrastructură pentru biciclete: marcaje, parcări și stații de reparat biciclete”, ce a câștigat în cadrul bugetării participative de anul trecut propune și:

  • Amplasarea de stații destinate reparării bicicletelor,
  • Amplasarea de rastele (acestea vor fi achiziționate prin Administrația Străzilor București).

Lucrările pentru implementarea acestui proiect pe străzile din București vor începe imediat ce se vor obține toate avizele necesare, după cum anunță Nicușor Dan.

Acesta este cel de-al doilea proiect ce va fi implementat în Capitală, dintre cele ce au câștigat anul trecut în cadrul bugetării participative. Primul a fost cel ce propune amenajarea, în Parcul Regele Mihai I (fostul parc Herăstrău), a unui „Parc freerun şi parkour” destinat copiilor și adolescenților.

Cookies