Nicușor Dan: Continuam implementarea măsurilor necesare în Parcul Natural Văcărești. Când va fi gata prima versiune a Planului de Management pentru PNV

31 aug. 2022
245 Afișari
Nicușor Dan: Continuam implementarea măsurilor necesare în Parcul Natural Văcărești. Când va fi gata prima versiune a Planului de Management pentru PNV
Nicușor Dan: Continuam implementarea măsurilor necesare în Parcul Natural Văcărești. Când va fi gata prima versiune a Planului de Management pentru PNV | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei continua să implementeze măsurile necesare protejării și valorificării Parcului Natural Văcărești.

Nicușor Dan: Continuam implementarea măsurilor necesare în Parcul Natural Văcărești

Primarul General, a informat că municipalitatea are în vedere mai multe investiții necesare pentru a putea pune în valoare Parcul Natural Văcărești. Printre obiectivele pentru care PMB dorește să facă investițiile se numără și:

  • Supravegherea atentă a zonei,
  • Atragerea de specialiști în domeniu, care să sprijine proiectele administrației publice.

De asemenea, Nicușor Dan îi invită pe toți iubitorii de natură în vizită la Parcul Natural Văcărești. Iată Mesajul transmis de edilul Capitalei:

Îi invit pe toți iubitorii de natură, bucureșteni sau turiști în București, să viziteze Parcul Natural Văcărești și să se bucure de această zonă minunată, aflată la doar câțiva kilometri de centrul Capitalei.

Când va fi gata prima versiune a Planului de Management

Edilul Capitalei a anunțat că a fost deja demarată elaborarea „Planului de Management” pentru Parcul Natural Văcărești. La crearea acestuia participă și o serie de specialiști ce sunt coordonați de către ornitologul Jozsef Szabo.

După cum a anunțat Nicușor Dan, o primă versiune a acestui plan va fi disponibilă în luna noiembrie a acestui an.

De asemenea, până la acest moment:

  • A fost finalizat studiul hidrologic și geotehnic. Acestea sunt necesare pentru a proteja habitatele naturale ce există în parc.
  • A fost asigurată paza. La acest moment este asigurată de către 6 agenți care sunt prezenți în parc 24 din 24.
  • Spațiul aferent Parcului Natural Văcărești a fost igienizat. În total au fost adunate și scoase circa 30 de tone de deșeuri din parc. În prezent, igienizarea zonei se face permanent.
  • Au fost eliminate plantele de ambrozie ce provoacă alergii unui număr mare de oameni.

Nicușor Dan a anunțat că au fost demarate o serie de investiții în PNV. Printre acestea se numără:

  • Instalarea de noi observatoare,
  • Realizare de trepte pietonale pentru vizitatori la cele două intrări ale parcului,
  • Dotare cu camere video de supraveghere.

De asemenea, edilul Capitalei anunță că în PNV se organizează periodic tururi ornitologice ghidate. În cadrul acestora bucureștenii pot observa speciile de păsări de există în parc.

Cookies