Nicușor Dan: Compania Străzi Poduri va intra în faliment la sfârșitul lunii. Utilajele, recuperate de municipalitate

23 mart. 2022
472 Afișari
Nicușor Dan: Compania Străzi Poduri va intra în faliment la sfârșitul lunii. Utilajele, recuperate de municipalitate
Nicușor Dan Compania Străzi Poduri va intra în faliment la sfârșitul lunii. Utilajele, recuperate de municipalitate | Sursă foto: Facebook- Nicușor Dan

Primăria Municipiului București a anunțat că marți, 22 martie 2022, primarul Nicușor Dan a avut o întâlnire cu creditorii Companiei Municipale Străzi Poduri Pasaje. Această urmează să intre în faliment la finalul acestei luni.

Compania Străzi Poduri Pasaje intră în faliment

Compania Municipală Străzi Poduri Pasaje are la acest moment 60 de firme cărora le datorează sume de bani. Datoriile sunt restante de circa doi ani. Cu ocazia aceste întâlniri avute cu reprezentații firmelor creditoare, Nicușor Dan i-a asigurat că banii datorați le vor fi achitați.

De asemenea, Nicușor Dan a anunțat că toate utilajele ce au fost cumpărate de companie vor fi recuperate de municipalitate. Acestea urmează să fie folosite în viitoarele proiecte de infrastructură din București. Decizia de a închide Compania Străzi Poduri Pasaje a fost luată la începutul mandatului actualului primar general. Cu toate astea, procedura legală a fost finalizată abia acum.

Nicușor Dan consideră că înființarea companiilor municipale a fost o greșeală

Companiei Străzi Poduri Pasaje a fost înființată în anul 2017, în perioada în care Gabriela Firea era la conducerea Primăriei Municipiului București. Aceasta avea scopul de a oferi următoarele tipuri de servicii:

  • Implementarea programelor de modernizare și reabilitare a sistemului rutier,
  • Întreținerea și reparația străzilor, podurilor și pasajelor
  • Lucrări de intervenție și întreținere a infrastructurii urbane,
  • Amenajări rutiere și peisagistice,
  • Construcția de noi drumuri, poduri și pasaje,
  • Furnizarea și întreținerea mobilierului urban.

Actualul primar, Nicușor Dan, consideră ca decizia de a crea companii municipale a fost una dintre greșelile fostei administrații, ce trebuie acum reparată.

Înființarea companiilor municipale și angrenarea lor în proiecte pentru care municipalitatea nu avea bani a fost una din marile erori ale administrației precedente, iar noi consumăm acum resurse importante pentru a reveni la normalitate.

Conform celor declarate de Nicușor Dan, mai mulți dintre reprezentații firmelor creditoare ce au participat la întâlnirea de ieri, au transmis că aceste companii municipale au creat o distorsiune pe piață. De asemenea, primarul general al Capitalei a declarat și că municipalitatea va fi un partener corect al mediului de afaceri și că își va respecta obligațiile contractuale.

Cookies