ÎN BUCUREȘTI

Nicușor Dan cheamă toți bucureștenii din Republica Moldova mâine la vot: Șansa de a face un pas important spre Europa

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, invită toți bucureștenii cu cetățenie moldovenească să meargă duminică la vot, la Ambasada Moldovei din România, pentru că duminică au loc alegeri parlamentare în Republica Moldova. Edilul spune că aceasta este șansa ca vina țării noastre să facă un pas important spre Europa.

Primarul Bucureștiului, Nicuşor Dan, a transmis, sâmbătă, un mesaj pe pagina sa de Facebook în care atrage atenția cetățenilor basarabeni care locuiesc în București că mâine, adică duminică, Republica Moldova are mare şansă de a face un pas important spre Europa, cu ocazia alegerilor parlamentare desfășurate în această zi.

Anunțul lui Nicușor Dan

„Mâine, cu ocazia alegerilor parlamentare, Republica Moldova are şansa de a face un pas important spre Europa. Îi rog pe toţi cetăţenii moldoveni din Bucureşti să vină la vot şi să voteze pentru orientarea pro-europeană a ţării şi pentru relaţii mai apropiate între cele două maluri ale Prutului”, transmis Nicuşor Dan, sâmbătă, pe Facebook.

El a adăugat că cetăţenii moldoveni, cu sprijinul României, „îşi pot urma vocaţia naţională şi europeană”.

Două secții de votare în București

Un număr de 12 secţii de votare sunt organizate în România pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, între care două sunt în Bucureşti.

Pe 28 aprilie, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului şi a convocat alegeri legislative anticipate pentru data de 11 iulie. Decizia a fost luată după ce magistraţii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţională starea de urgenţă, în timpul căreia legislativul nu putea fi dizolvat şi astfel nu se puteau convoca alegeri parlamentare anticipate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button