Nicușor Dan cere în CGMB 11 milioane de lei pentru exproprierile de care e nevoie pentru proiectul Străpungere Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu

30 aug. 2022
813 Afișari
Nicușor Dan cere în CGMB 11 milioane de lei pentru exproprierile de care e nevoie pentru proiectul Străpungere Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu
Nicușor Dan cere în CGMB 11 milioane de lei pentru exproprierile de care e nevoie pentru proiectul Străpungere Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu | Sursă foto: Agerpres

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va propune alocare de fonduri pentru realizarea celei de-a doua etape a proiectului Străpungere Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu.

Nicușor Dan cere în CGMB 11 milioane de lei pentru exproprieri

Nicușor Dan a anunțat că în cadrul ședinței pe care Consiliul General al Municipiului București (CGMB) o va avea miercuri, 31 august 2022, va supune aprobării un proiect de rectificare bugetară.

Edilul Capitalei dorește alocarea sumei de 11,3 milioane de lei pentru a putea fi realizate exproprierile necesare execuției etapei a doua a proiectului Străpungere Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu.

Primarul General al Municipiului București a transmis următorul mesaj, ce face referire la fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea. Iată ce a spus Nicușor Dan:

PS: Gabriela Firea pretinde că ne-a lăsat acest proiect la cheie. A uitat un mic detaliu: să lase și banii necesari.

Ce presupune cea de-a doua etapă a proiectului

Proiectul străpungerea Nicolae Grigorescu – Splaiul Dudescu va fi realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și Primăria Sectorului 3, după cum anunță Nicușor Dan printr-o postare făcută pe Facebook.

Astfel că, Primăria Capitalei urmează să se ocupe de finanțarea exproprierilor, iar cele două administrații  publice din București se vor ocupa de asigurarea execuției lucrărilor.

Această etapă presupune lărgirea la trei benzi, pe fiecare sens, a străzii Iuliu Hațieganu. Lărgirea va fi realizată pe o lungime de 1,3 kilometri, pe segmentul aflat între pasajul peste Dâmbovița și Calea Vitan.

Cookies