Nicușor Dan câștigă alegerile din cel mai nou sondaj IPSOS. Ce se mai întâmplă în top 3 cu Piedone și Gabriela Firea

24 mai 2024
649 afișări
Nicușor Dan câștigă alegerile din cel mai nou sondaj IPSOS. Ce se mai întâmplă în top 3 cu Piedone și Gabriela Firea
Nicușor Dan câștigă alegerile din cel mai nou sondaj IPSOS. Ce se mai întâmplă în top 3 cu Piedone și Gabriela Firea | Sursa foto: Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone, Gabriela Firea - Facebook

Dacă mâine s-ar organiza alegerile locale, Nicușor Dan, primarul actual al Primăriei Capitalei, ar fi votat de 43,03% din bucureșteni, un procent de 27,6% pe Cristian Popescu Piedone, în timp ce Gabriela Firea ar obține doar 19,1%, reiese dintr-un sondaj IPSOS realizat în perioada 8-12 mai 2024, la comanda USR.

Sebastian Burduja (PNL) a scăzut la 5,7%, iar Diana Șoșoacă la 2,7%.

Nicușor Dan ar câștiga alegerile la Primăria Capitalei, dacă s-ar vota mâine, arată un sondaj IPSOS

Sondajul realizat în perioada 8-12 mai 2024 a fost făcut pe un eșantion de 1.200 de persoane, cu interviuri față în față, la ușa respondenților, potrivit HotNews.ro.

La Consiliul General al Municipiului București, Alianța Dreptei este preferată de 36,4% dintre bucureșteni, în timp ce PSD este creditat cu 27,5%.

Potrivit sondajului IPSOS realizat la comanda USR, partidul PUSL trece peste PNL cu 13,7% față de 10.5%. AUR ar obține 6,4%, în timp ce restul partidelor se află sub pragul de 5%.

În cazul unui scenariu în care Cristian Popescu Piedone s-ar retrage în favoarea Gabrielei Firea, Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei. Actualul primar ar obține 52,4% din voturi, iar Gabriela Firea 29,3%. Sebasian Burduja ar urca în acest scenariu la 8.9%.

48,1% din bucureștenii intervievați se declară mulțumiți de activitatea primarului general, Nicușor Dan, în timp ce 46,6% se declară nemulțumiți.

Nicușor Dan: „Firea are toate șansele să câștige Primăria Capitalei”

Nicușor Dan a declarat că Gabriela Firea are toate șansele să câștige Primăria Capitalei.

Întrebat fiind, în cadrul unei conferințe de presă, despre sondajul de opinie în care Gabriela Firea are 29%, fiind pe locul doi după el și dacă există un risc ca aceasta să câștige alegerile în 9 iunie, acesta a declarat următoarele:

Este o chestiune de mobilizare. Sunt alegeri într-un singur tur, există două bazine mari în București, unul anti-PSD sau să-i spunem de dreapta și unul PSD sau să-i spunem de stânga. Și în interiorul acestor bazine, fiind mai mulți candidați, oamenii se orientează către cel mai bine plasat. Deci, Gabriela Firea are toate șansele să câștige Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a mai fost întrebat dacă va accepta o dezbatere electorală alături de Gabriela Firea și Sebastian Burduja. Acesta a explicat că într-o confruntare electorală într-un singur tur contează primii doi clasați în sondaje.

Pentru Sebastian Burduja răspunsul l-am dat. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur. Eu mi-aș fi dorit să fie două tururi, îmi doresc asta de 12 ani. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur și atunci contează primii doi clasați. Am încercat să am o dezbatere în momentul în care era evident că pe locul doi era Cristian Popescu Piedone, domnia sa a refuzat. Acum, legat de o dezbatere cu Gabriela Firea, aștept să văd un sondaj pe care l-am făcut ca să văd cine este candidatul de pe locul doi, dacă este Gabriela Firea sau altcineva.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies