Nicușor Dan bagă spaima în șoferii din București: toate locurile de parcare să fie cu plată în centrul Capitalei

21 oct. 2022
1067 Afișari
Nicușor Dan bagă spaima în șoferii din București: toate locurile de parcare să fie cu plată în centrul Capitalei

Nicușor Dan a afirmat că își dorește ca într-un an să nu mai existe niciun loc de parcare fără plată în centrul Bucureștiului. Acest lucru ar presupune ca și celelate străzi și bulevarde administrate de Primăria Generală, care au rămas nemarcate, să fie amenajate de Compania Parking București.

Primăria Capitalei deține majoritatea arterelor principale din centru (indentificabile după faptul că circulă mijloacele de transport în comun ale STB-ul pe ele), mai puțin pe străduțele care sunt la sectoarele 1, 3, 4 și 5, zone administrative care se intersectează în mijlocul Capitalei.

”Eu nu aș numi-o revoluție. N-a fost și nici nu este o revoluție. A fost pur și simplu un regulament care s-a votat de către Consiliul General în fosta administrație, în 2019, pe care fosta administrație nu a avut curajul să-l implementeze.

Adică, acele locuri care sunt marcate să fie și plătite, să fie și taxate.

Ce am făcut noi a fost ca acele locuri pentru care regulamentul votat încă din 2019 spunea că trebuie să plătești 5 lei ora când parchezi să îl aplicăm.

Și vreau să spun că nu am făcut asta ca să luăm bani de la bucureșteni, ci dimpotrivă, ca să încurajăm oamenii treptat să migreze către transportul în comun, așa cum se întâmplă în toate orașele care ne plac”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Edilul a spus că înainte oamenii nu plăteau locurile de parcare ”deși erau panouri care spuneau că trebuie să plătești”, pentru că nu exista nimeni care să controleze.

Nicuşor Dan s-a autodenunțat: amendat pentru că nu a prelungit plata  parcării. ”Am luat-o”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a spus că a fost amendat în parcarea din jurul instituţiei pe care o conduce, pentru că nu a plătit parcarea.

„Am luat în parcarea din jurul Primăriei, pentru că mergeam către o conferință de presă, trebuia să-mi prelungesc ora prin SMS, m-a sunat cineva, în fine, am uitat să fac asta și am ieșit din cât plătisem. Am luat-o”, a mărturisit Nicușor Dan.

Îți mai recomandăm și:

A devenit rentabilă parcarea cu taxă în centrul Bucureștiului, după 15 august? Primul bilanț: cât a încasat Compania Parking și în ce investește

Proiect de parcare nouă pe Bulevardul Iuliu Maniu, la Lujerului. Primăria Sectorului 6 promite locuri speciale pentru motociclete și biciclete. Nu spune, totuși, și când va fi gata

Miercurea e zi de curățenie pe străzile din Sectorul 6. Asta înseamnă și patru ore de parcare interzisă pe Bulevardul Iuliu Maniu. Care e intervalul orar

Bicicliști din toate colțurile Capitalei, uniți-vă! În 8 ore a fost sell out la toate locurile de parcare prepay din singurul sector unde sunt amenajate

Cookies