Nicușor Dan: Au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu

04 aug. 2022
494 Afișari
Nicușor Dan: Au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu
Nicușor Dan: Au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Să vezi și să nu crezi. Au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu, anunță Primarul General, Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

Au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu, spune Nicușor Dan

Parcul Cișmigiu intră în reparații. Primarul Capitalei a anunțat, joi, 4 august, că au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare, cel care asigură traversarea pietonală a lacului Cișmigiu.

Podul a fost construit în perioada 1913 – 1914. Cu o vechime de mai bine de 100 de ani, nu a fost niciodată reabilitat, ci doar cârpit. Din cauza degradării, acesta a devenit un adevărat pericol pentru vizitatori.

Astfel, aceste reparații vor asigura stabilitatea și siguranța construcției, spune Primarul.

„(…) podul nu a fost niciodată reabilitat, ci doar cârpit pe ici pe colo, și reprezintă din cauza degradării un real pericol pentru vizitatori, prin urmare se impun reparații capitale care să asigure stabilitatea și siguranța construcției”, declară Nicușor Dan pe Facebook.

Șantier în lucru

Lucrările de reparații capitale la acest obiectiv de investiții sunt realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar durata de execuție este de 8 luni.

„Trustul de Clădiri Metropolitane a finalizat deja procedurile premergătoare reparării podului, respectiv forajele care au necesitat golirea lacului”, explică Primarul General.

Primăria Capitalei a anunțat încă din luna mai că a atribuit contractul pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu.

Valoarea contractului pentru elaborarea documentației tehnice și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Pod parcul Cișmigiu” este de 2.268.849,28 lei fără TVA.

„Șantier în lucru! Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, transmite Trustul de Clădiri Metropolitane, în zona în care au loc reparațiile capitale.

Cookies