Nicușor Dan: Atenție, fake news! Nu există nicio intenție de mobilizare a rezerviștilor din București

03 mart. 2022
419 Afișari
Nicușor Dan: Atenție, fake news! Nu există nicio intenție de mobilizare a rezerviștilor din București
Nicușor Dan Atenție, fake news! Nu există nicio intenție de mobilizare a rezerviștilor din București | Sursă foto: Pixabay

Agresiunile din Ucraina devin din ce în ce mai intense. În acest context au început să circule tot mai multe știri false, ce neliniștesc populația, referitoare la mobilizarea rezerviștilor din București. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunță cetățenii că este trebuie să fie atenți la fake news.

Nicușor Dan avertizează cetățenii să fie atenți la fake news

Nicușor Dan a publicat un anunț pe pagina sa de Facebook, prin care le spune cetățenilor Capitalei că nu există nici p intenție de a mobiliza rezerviștii din București. Informații eronate au început să circule pe mai multe rețele sociale și pe grupuri de mesagerie instant, cu ar fi WahatsApp sau Facebook Messanger.

Primarul general al Capitalei mai spus și că hârtia pe prezintă informații privind obligația de a avea o evidență a situației militare a angajaților nu trebuie să îngrijoreze populația. Faptul că municipalitatea actualizează bazele de date este o simplă coincidență. Nicușor Dan a mai precizat și că aceste actualizări se fac doar la nivelul angajaților administrației publice.

Cetățenii sunt rugați de către primar să nu răspândească informații false și să caute informații doar din surse oficiale.

Primăria Capitalei actualizează evidența personalului cu obligații militare

Ieri, 2 martie 2022, a început să circule cererea făcută de Guvern, către Primăria Municipiului București, pentru actualizarea listei cu personalul ce are obligații militare. Această solicitare se face referire la angajații municipalității. Cererea a fost transmisă de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale – Serviciul Probleme Speciale București, în data de 28 februarie.

Nicușor Dan Atenție, fake news! Nu există nicio intenție de mobilizare a rezerviștilor din București | Sursă foto: știripesurse.ro
Nicușor Dan Atenție, fake news! Nu există nicio intenție de mobilizare a rezerviștilor din București | Sursă foto: știripesurse.ro

PMB a precizat că această acțiune nu are nici o legătură cu evenimentele ce se petrec la granița țării și nu a fost inițiată de către Nicușor Dan, primarul Capitalei. În documentul oficial este solicitată o listă privind „evidența personalului cu obligații militare din PMB, prevăzută în Legea nr.446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare și a întocmirii și transmiterii, organelor militare competente, a lucrărilor specifice privind asigurarea forței de muncă necesară pe timpul stării de asediu, la mobilizare și pe timpul stării de război”.

Cookies