ARHIVA B365

Nicuşor Dan, ATAC la Predoiu. Ce spune de socrul liberalului. Predoiu: Nicuşoare, schimbă-ţi firea!

”Alegătorii care nu vor ca PSD să câștige Bucureștiul trebuie să știe că eu nu l-am atacat niciodată pe Cătălin Predoiu. El face asta de când a intrat în campania electorală.

Ultima lui acuzație, privind o eventuală înțelegere între mine și Gabriela Firea, este o minciună ordinară. Am spus de multe ori că nu voi face nicio înțelegere cu PSD, cel mai corupt partid din România. Mi-am dorit să ajung la o formă de înțelegere cu PNL, pentru a unifica voturile de Dreapta, dar Cătălin Predoiu este principalul obstacol în calea oricărei colaborări. Candidatura lui nu este una dezinteresată.

Potrivit unui raport al Curții de Conturi, firma de avocatură a socrului lui Cătălin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primăria Capitalei semnate în mandatul lui Sorin Oprescu, contracte care „acționează tocmai împotriva interesului municipiului București”.

Domnul Predoiu mă acuză pe mine de colaborare cu PSD, când aceeași firmă de avocatură a avut contracte cu statul în vreme ce șeful guvernului era Victor Ponta. Cătălin Predoiu nu are ce să caute la Primăria Capitalei. El face rău PNL și, cât timp rămâne în cursa electorală, dă o șansă în plus PSD să câștige Primăria București. Singurul candidat care nu a făcut și nu va face niciodată vreo înțelegere cu PSD sunt eu”, a postat Nicuşor Dan marţi pe Facebook.

El a ataşat un artiol de presă care prezintă un raport al Curţii de Conturi potrivit căruia Primăria Capitalei a plătit în 2014 peste 21 milioane de lei către 11 firme de avocatură pentru servicii juridice, în baza unui acord cadru încheiat în august 2013, pe o perioadă de 4 ani. Printre acestea se numără şi Zamfirescu, Racoţi & Partners.

Predoiu către Nicuşor Dan: Nu am nicio referire cu firma de care faci vorbire. Schimbă-ţi firea!

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a afirmat, marţi, în contextul acuzaţiilor aduse de Nicuşor Dan, că nu are nicio legătură cu firma de avocatură a socrului său, afirmând că pentru contractele încheiate de Oprescu candidatul USB ar trebui să ceară lămuriri de la fostul edil.

”Azi am înregistrat două atacuri: Victor Ponta mă atacă cu aşa zisele dezvăluiri despre formarea Guvernului Ponta şi cum că am fost „securist”, plus abjecţiile marca „PSD – Firea 2014 – Ponta dintotdeauna”, iar Nicuşor Dan cu pretinse contracte pe care le-aş avea cu primăria, altă minciună. Obiectivul atacului concertat Victor Ponta – Nicuşor Dan: acoperirea scandalului PANAMA PAPERS care îl compromite pe candidatul neprihănit Nicuşor Dan, scandal care îl loveşte pe campionul anti-sistem direct în sistemul de valori pe care îl reclamă.

De ce nu atacă Nicuşor Dan PSD? De ce nu atacă Nicuşor Dan problema finanţării campaniilor PSD? Au sponsori comuni? A fost sprijinit de Ponta? Există vreun sponsor al lui Nicuşor Dan care să fi fost partener de afaceri cu Sebastian Ghiţă şi prieten cu Victor Ponta? Este mai mult de atât aici? Miezul alegerilor este dat de răspunsul la următoarele două întrebări: ce candidat este liber de sponsorii săi? ce candidat are priceperea să conducă o administraţie compusă din 20.000 de oameni şi un oraş de aproape 2 milioane de locuitori?„, a fost răspunsul liberalului după ce Nicuşor Dan a acuzat faptul că firma de avocatură a socrului lui Cătălin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primăria Capitalei semnate în mandatul lui Sorin Oprescu.

”Nicuşoare, încearcă să ataci PSD-ul, nu-ţi va cădea limba, cel mult ceva sprijin! Schimbă-ţi firea!’‘, a mai postat Cătălin Predoiu pe pagina de Facebook a lui Nicuşor Dan.

„În spatele lui Firea şi a lui Nicuşor Dan sunt interese imobiliare”

Cătălin Predoiu a declarat ulterior că se conturează un pact politic pro-PSD, nu unul anti-PSD aşa cum a propus.

‘În urmă cu o săptămână am făcut o propunere de pact politic anti-PSD, ceea ce văd că se conturează este un pact politic pro-PSD, care reiese din acţiunile concertate sau dacă nu în orice caz interesant armonizate ale celor doi candidaţi PSD şi USB. Noi am făcut această propunere de bună credinţă pentru că nu mai vrem încă o administraţie coruptă PSD, care să oprească dezvoltarea oraşului. (…) Ceea ce vedem este o ieşire a celor doi candidaţi USB şi PSD din câmpul dezbaterilor, evitarea ciocnirilor dătătoare de emoţii şi ceea ce este mult mai grav, o acţiune concertată la candidatul PNL’‘, a afirmat candidatul PNL la Primăria Capitalei într-o conferinţă de presă, conform Mediafax.

Cătălin Predoiu a susţinut că ”se pare” că Nicuşor Dan este de stânga, nu împotriva sistemului aşa cum a afirmat.

”Din acest moment drumurile noastre sunt clar despărţite, drumul meu este acelaşi, la drepta către europenism, către dezvoltarea Bucureştiului. Din păcate pare că drumul domnului Dan este la strânga. Ne-a dezinformat când a spus că nu este nici de dreapta, nici de stânga. Pare că este la stânga pentru că numai în acest fel ne putem explica de ce a refuzat cu obstinaţie propunerea politică de a susţine un singur candidat”, a mai spus liberalul.

El a arătat că obiectivul său, în următoarele zile, rămâne acela de a le explica bucureştenilor că ”în spatele celor doi candidaţi se află grupuri de interese care îi ţin captivi”.

”În spatele doamnei Firea este aceeaşi mafie de la vârful PSD, prezidată de oameni certaţi cu legea, unii dintre ei condamnaţi penal, (…) grupurile de interese imobiliare din Voluntari-Ilfov”, a susţinut Predoiu.

El a lansat un apel către principalii săi contracandidaţi.

‘Îi întreb atât pe doamna Firea, cât şi pe domnul Dan care sunt obligaţiile pe care le au faţă de finanţatorii din campaniile electorale. Îi invit în faţa bucureştenilor să lămurească în ce măsură vor fi primari liberi faţă de membri de campanie, finanţatori de campanie care au interese, afaceri imobiliare care sunt public investitori imobiliari”, a subliniat Predoiu.

El a anunţat că în zilele următoare va face precizări legate de modului în care PSD şi-a dobândit sediul din Kiseleff.

”Vă dau un exemplu banal, pentru că am primit sesizări din partea cetăţenilor, le studiez şi s-ar putea să vin zilele următoare cu detalii: modul în care şi-au dobândit sediul din Kisellef, şi ce interese sunt în jurul acestei tranzacţii”, a răspuns Predoiu, solicitat să dea exemple de interesele imobiliare ale PSD.

”Eu am contract de colaborare cu un cabinet de avocatură care nu are legătură cu niciun membru al familiei mele. În 2012, am practicat individual”, a spus liberalul, întrebat dacă a avut contracte cu Primăria Capitalei.

Cătălin Predoiu a replicat că Nicuşor Dan ar trebui să descopere lucrurile pe care nu le ştia despre registrele din Panama.

‘Poate domnul Dan descoperă lucrurile pe care nu le ştia aseară la televiziune când a fost întrebat de registrele (…) din Panama. A spus că se interesează – îi urez succes. Americanii au o vorbă follow the money (urmăreşte banii-n.r.) şi vei afla multe”, a concluzionat el.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button