Nicușor Dan are din nou chef de vorbă. Spune că a luat o pauză de comunicare de câteva luni. „Pentru că așa m-am gândit eu” | VIDEO

28 sept. 2021
118 Afișari
Nicușor Dan are din nou chef de vorbă. Spune că a luat o pauză de comunicare de câteva luni.
Surse: Nicușor Dan l-a chemat la Primăria Capitalei pe șeful Termoenergetica. Discuții despre prețul gigacaloriei

Primarul Nicușor Dan a recunoscut, marți, într-un interviu, că a luat din mai până în septembrie o pauză de comunicare. Motivul ar fi fost acela că a vrut să se concentreze pe rezolvarea problemelor mari și nu a vorbit până în momentul în care au fost repornite șantierele mari din București.

După ce luni de zile aproape că nu a fost văzut la față, doar prin imagini de paparazzi de prin concediu, primarul Nicușor Dan face în ultimele zile un adevărat tur de forță al expunerilor mediatice.

Nicușor Dan are din nou chef de vorbă

După ce aseară a fost invitat la B1 TV, marți de la 12 edilul a participat la un interviu pentru hotnews.ro, în compania Catiușei Ivanov, jurnalist local. Discuția, de peste o oră și jumătate, a fost pe placul primarului care la final a recunoscut că ar mai fi vrut să stea de vorbă cu toate că nu mai aveau timp.

Nicușor Dan a recunoscut că a luat o pauză de comunicare din mai până în septembrie dorind în schimb să se concentreze pe rezolvarea marilor probleme ale Capitalei. Acesta spune că până în primăvară conturile au fost blocate și mare lucru nu a putut face până atunci deoarece PMB nu avea bani.

„De ce comunicați așa de greu?”, a fost întrebat Nicușor Dan.

„Pentru că am vrut să mă concentrez pe rezolvarea marilor probleme. A fost o pauză de comunicare în perioada mai-septembrie pentru că așa m-am gândit eu, să nu ies până nu dau drumul la marile șantiere”, a răspuns primarul.

În linii mari, a avut aceleași răspunsuri ca și până acum la întrebările adresate. A acuzat greaua moștenire lăsată de Gabriela Firea, a spus că nu vrea să intre în polemici cu privire la relația sa cu Florin Cîțu și a recunoscut că schimbări importante în bine în București (și vizibile) vor avea loc de abia anul viitor pe vremea asta. Mai mult, în privința termoficării, a recunoscut că o să fie doar puțin mai bine, doarece multe investiții nu au putut fi făcute până acum în rețeaua de termoficare.

„O să vedeți la final de 2022 primele din cele 100 de autobuze electrice pentru care avem bani europeni și pentru care fosta administrație a ratat licitația”, a spus Nicușor Dan.

Ce se întâmplă cu traficul din București

Pus sub fața unei întrebări dificile, cum că orașul ar fi de fapt o mare parcare, cu mașini care blochează pietonii și traficul și toate vehiculele sunt parcate pe trotuare, edilul a explicat câteva măsuri luate până acum și planurile pentru o serie de decizii majore, care vor fi mult disputate, cum ar fi noul regulament de parcare, despre care nu a vrut să vorbească.

„Una din investițiile pe care am reușit să le deblocăm e parcarea de la Cora Pantelimon, va fi gata cam într-o lună. Pe situația generală a parcărilor, într-unul din contractele cu firmele de avocatură s-a făcut un draft cu noul regulement de parcare. Noul regulament de parcare este o decizie care va stârni extrem de multe discuții, prefer să nu spun nimic până nu voi discuta cu consilierii. Orice fel de intedicție și taxare va naște discuții și vrem să discurăm înainte cu majoritatea din CGMB”, a mai spus Nicușor Dan.

Ce proiecte are Bucureștiul în PNRR

Nicușor Dan a mai explicat că Bucureștiul are 18 proiecte pe sănătate care au fost depuse până acum prin PNRR și vizează extinderi, construire de corpuri noi și circuite ISU în spitalele bucureștene.

De asemenea, pe zona de mediu are un proiect de înverzire a Bucureștiului, dar nu este așa de optimist că va primi fonduri pentru el.

„Valoarea proiectelor depuse e de peste 7 mld de euro , dar e clar că nu vom ajunge să le avem finanțate pe toate”, a transmis primarul.

Se pregătește un metrou ușor în Capitală, anunță Nicușor Dan

Edilul Capitalei a vorbit și despre proiectul de metrou ușor din Capitală despre care spune că la final de 2023 va avea niște linii, dar nu știe dacă va avea și trenuri până atunci.

„Va fi un proiect comun cu Ministerul Transporturilor și cu Ilfovul. La finalul anului vom fi la faza de studiu de prefezabilitate. Va fi pregătit pentru fondurile europene clasice. Acum, putem considera că linia de tren Otopeni-București este primul element din metroul de suprafață. Sper ca la final de 2023 vom avea niște linii, chiar dacă nu vor fi trenuri până atunci”, a mai spus primarul Capitalei, vorbind despre noul metrou ușor din București.

Cookies