Nicuşor Dan anunță undă verde pentru alegerea viceprimarilor Capitalei! Se așteaptă un litigiu de la Judecătoria Sectorului 1

02 dec. 2020
65 Afișari
Nicuşor Dan anunță undă verde pentru alegerea viceprimarilor Capitalei! Se așteaptă un litigiu de la Judecătoria Sectorului 1

Primarul Capitalei a explicat, miercuri, în cadrul ședinței CGBM, că alegerea viceprimarilor Capitalei va fi posibilă în momentul în care va fi soluționat definitiv un litigiu aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1.

Nicușor Dan a venit cu noi precizări privind alegerea viceprimarilor din București.

Problema este la Codul administrativ

„Nu avem în momentul de faţă pe ordinea de zi alegerea viceprimarilor, pentru că Codul administrativ ne spune că nu putem să facem asta decât în momentul în care Consiliul General este în componenţa sa completă. E chestiune logică, pentru că altfel s-ar putea ca viceprimarii să fie aleşi de prima tranşă de consilieri, care să nu fie reprezentativi din punct de vedere politic şi apoi nu vor putea fi schimbaţi decât cu majoritate de două treimi. Este un litigiu care este încă la Judecătoria Sectorului 1. Din păcate, încă nu s-a soluţionat până în momentul acesta. În prima secundă după soluţionarea definitivă a acelui litigiu vom avea alegerea viceprimarilor”, a explicat Nicuşor Dan în debutul şedinţei de Consiliu General.

Pe 18 noiembrie, Nicuşor Dan preciza că nu au fost finalizate procedurile pentru validarea mandatelor a 10 consilieri municipali.

„Din cauza faptului că atât la PSD, cât şi la PMP, în mod legitim, nişte persoane au renunţat la mandat şi urmează să intre alţi supleanţi – aici este deficienţă în Codul administrativ, care spune că titularii şi supleanţii nu se validează simultan de către instanţă, o singură dată, ci se face asta în două etape – suntem în această situaţie. (…) Sunt 45 de consilieri care au fost validaţi acum trei săptămâni şi am putut să depunem jurământul şi mai sunt alţi zece care au trecut de prima instanţă”, explica Nicuşor Dan în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.

Cookies