Nicușor Dan anunță un nou studiu de fezabilitate. Primăria promite să facă „La Rampe”, un parc freerun şi parkour pentru copii şi adolescenți

13 iun. 2022
8791 Afișari
Nicușor Dan anunță un nou studiu de fezabilitate. Primăria promite să facă
Nicușor Dan anunță un nou studiu de fezabilitate. Primăria promite să facă "La Rampe", un parc freerun şi parkour pentru copii şi adolescenți

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan anunţă azi, pe Facebook, că PMB va demara în zilele următoare realizarea unui studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Parc freerun şi parkour pentru copii şi adolescenţi”.

Nicușor Dan anunță un nou studiu de fezabilitate. Primăria promite să facă
«La Rampe», acum | sursa foto: Nicușor Dan
Nicușor Dan anunță un nou studiu de fezabilitate. Primăria promite să facă La Rampe, un parc freerun şi parkour pentru copii şi adolescenți-2
«La Rampe», acum | sursa foto: Nicușor Dan

„La Rampe” este unul din cele patru proiecte câştigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă din 2021.

Nicușor Dan: Valoarea investiției e de aproximativ o jumătate de milion de lei

Durata estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de jumătate de an, iar valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 500.000 de  lei.

Demarăm zilele următoare, prin ALPAB, realizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Parc freerun şi parkour pentru copii şi adolescenţi”, unul din cele 4 proiecte câştigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă din 2021. Proiectul presupune amenajarea unui loc de joacă unic în Bucureşti, cu o suprafaţă de 500 mp, în zona de nord a parcului Regele Mihai I, pe amplasamentul numit «la Rampe»

Nicușor Dan mai spune  că „investiţia se adresează copiilor cu vârsta de peste 12 ani, care vor avea posibilitatea practicării sportului în aer liber într-un cadru special conceput pentru ei şi care întruneşte criteriile de siguranţă necesare”.

Care sunt cele 4 proiecte participative câștigătoare în 2021

Cele patru proiecte au fost alese prin vot de către bucureșten și au fost propuse fie de ONG-uri, fie de cetățeni. Cele 4 proiecte care au obținut cele mai multe voturi vor primi în total 2 milioane de lei. Acestea sunt:

„O oază de relaxare pentru pacienții Spitalului Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele” –  proiect care își propune amenajarea unui spațiu verde în curtea spitalului Burghele;

„Ciorile din Grădina Cișmigiu | Vecini cu aripi” – proiectul își propune rezolvarea problemei ciorilor din Cișmigiu într-un mod respectuos față de mediu.

„Infrastructură pentru biciclete: marcaje, parcări și stații de reparat biciclete”  – este un proiect care urmărește dezvoltarea mobilității urbane prin intermediul bicicletelor.

„Parc Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți” – este proiectul despre care vorbește primarul Nicușor Dan astăzi și care presupune crearea unui spațiu de joacă și exerciții în aer liber în Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău)

Cookies