ÎN BUCUREȘTI

Nicușor Dan anunță Trenul Metropolitan al Bucureștiului. Proiect de 530 de milioane de euro

Trenul Metropolitan al Bucureștiului va rezolva cea mai mare problemă a Capitalei: traficul. Cel puțin așa susține Primarul General, Nicușor Dan, care a propus acest proiect spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Trenul Metropolitan al Bucureștiului este, susține Nicușor Dan, cel mai mare proiect pentru cea mai mare problemă a Capitalei. Dacă va fi dus la capăt, proiectul va avea o contribuție importantă la rezolvarea chestiunii traficului în București.

Pentru realizarea trenului metropolitan pe infrastructura existentă a CFR, Nicușor Dan a propus finanțarea prin PNRR a 9 proiecte complementare, 8 dintre ele dedicate modernizării celor 8 linii de cale ferată și unul dedicat achiziției de trenuri.

Lucrările de modernizare a căilor ferate includ reparații capitale ale șinelor, reabilitarea stațiilor existente și construirea de noi stații, modernizarea trecerilor la nivel, pasaje rutiere, electrificarea liniilor, iar în privința mijloacelor de transport avem în vedere achiziția a 50 de trenuri electrice.

Nicușor Dan anunță Trenul Metropolitan al Bucureștiului

Primarul a postat pe Facebook despre acest proiect și a prezentat și care ar urma să fie cele nouă tronsoane:

”Vom avea în final 8 tronsoane de cale ferată modernă în jurul Capitalei: Gara Obor – Chiajna – Gara de Vest (primul tronson), Gara de Nord / Basarab – Gara de Vest – Progresul (al doilea tronson), Gara de Vest – Stația Vasile Milea (al treilea tronson), Gara de Nord – Chitila – Scroviștea (al patrulea tronson), Gara Obor – Brănești – Islaz (al cincilea tronson), Gara de Nord – Chiajna – Grădinari (al șaselea tronson), Gara de Nord – Mogoșoaia – Grădiștea (al șaptelea tronson) și Gara de Nord – Săbăreni (al optulea tronson)”.

Valoarea totală a acestor 9 proiecte este de circa 530 de milioane de euro, iar în realizarea acestora Primăria Capitalei va colabora cu Ministerul Transporturilor, cu Consiliul Județean Ilfov și cu primăriile mai multor localități învecinate Capitalei.

”E o investiție de mare anvergură, care va avea un impact pozitiv atât asupra mobilității în București și Ilfov, cât și asupra calității mediului”, a mai spus Nicușor Dan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button