Nicușor Dan anunță Revoluția Alarmei: 2,7 milioane de lei pentru modernizarea sirenelor de pe blocurile din București. Să urle dintr-o singură apăsare de buton

06 iul. 2022
397 Afișari
Nicușor Dan anunță Revoluția Alarmei: 2,7 milioane de lei pentru modernizarea sirenelor de pe blocurile din București. Să urle dintr-o singură apăsare de buton
Nicușor Dan anunță Revoluția Alarmei: 2,7 milioane de lei pentru modernizarea sirenelor de pe blocurile din București. Să urle dintr-o singură apăsare de buton | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că sirenele pentru alertarea cetățenilor din București în caz de situații de urgență vor fi reabilitate și modernizat.

Nicușor Dan investește în sistemul de înștiințare în caz de situații de urgență din București

Nicușor Dan a anunțat că au fost alocate fonduri pentru modernizarea și reabilitarea sistemului de înștiințare și de alarmare a bucureștenilor în caz de situații de urgență. În total au fost alocați pentru acest proiect 2,7 milioane de lei plus TVA.

Sistemul de care dispune Capitala este format din 300 de sirene și 6 centre de alarmare ce sunt amplasate în toate sectoarele Bucureștiului.

Acest sistem n-a mai avut parte de investiții semnificative de mai bine de 30 de ani, a declara edilul Capitalei.

La acest moment, doar 155 din cele 300 de sirene existente sunt funcționale. De asemenea, cu toate că există 6 centre de alarmare, doar două din ele sunt funcționale.

Mare parte din sirene pot fi operate doar manual

O problemă ce a fost expusă de către primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, este aceea că mare parte din sirenele sistemului de alertare din oraș pot fi operate doar manual. Acest lucru ar duce la o întârziere semnificativă în atenționarea locuitorilor Capitalei, în cazul unei situații de urgență.

Edilul anunță că obiectivul principal pe care îl are Municipalitatea este de a moderniza și de a reabilita toate cele 300 de sirene din oraș. De asemenea, Nicușor Dan a anunțat că vor fi cumpărate și 10 centrale noi de alarmare.

Pe lângă modernizarea sirenelor, se vor face modernizări și în ceea ce privește mediile de comunicație aferente acestora. Este vorba despre:

  • GSM,
  • Fibră Optică,
  • Radio, etc.

Prin această investiție, primarul general își propune să creeze un sistem modern, integrat și centralizat de atenționare. Acesta va putea fi acționat, în cazul în care va fi necesar, doar printr-o apăsare de buton.

Cookies