Nicușor Dan anunță patrule mixte pe străzile din București. Amenzi pentru încălcările de mediu din Capitală

25 nov. 2020
389 afișări
Nicușor Dan anunță patrule mixte pe străzile din București. Amenzi pentru încălcările de mediu din Capitală

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunța o serie de modificări privind Poliția Locală din București. Astfel, a fost redus numărul personalului care asigură paza PMB și au fost realizate patrule mixte care vor da amenzi pentru cei care încalcă normele de mediu din oraș.

Edilul general, Nicuşor Dan, a dispus ca personalul care asigură paza Primăriei Capitalei să fie redus de la 27 la 10 persoane, iar 20 de poliţişti locali să participe la acţiuni din teren, în patrule mixte cu personalul Gărzii de Mediu.

„Este nepotrivit ca o primărie, unde cetăţenii trebuie să aibă acces pentru rezolvarea problemelor curente, să fie păzită ca o cetate. Am promis că voi folosi personalul din instituţiile aflate în subordinea Primăriei la activităţi cu adevărat utile bucureştenilor. De acum, 20 de poliţişti locali vor fi pe teren, împreună cu personalul de la Garda de Mediu. Sunt convins că vor face o treabă excelentă şi îşi vor putea îndeplini misiunea de a asigura o viaţă mai bună cetăţenilor. Eu, personal, nu am nevoie de pază la uşă, iar Primăria nu trebuie să fie o fortăreaţă, ci o instituţie deschisă, cu activitate transparentă”, a declarat Nicuşor Dan.

Conform unui comunicat transmis de PMB, Nicuşor Dan a avut marţi o întâlnire de lucru cu directorul general al Poliţiei Locale Bucureşti, „pentru eficientizarea activităţii” acestei instituţii din subordinea Primăriei Generale.

„În cadrul întrevederii, s-a discutat despre operaţionalizarea sprijinului pe care Primăria Municipiului Bucureşti îl acordă Gărzii de Mediu în combaterea încălcărilor de mediu din Capitală. În acest scop, 20 de poliţişti locali vor începe foarte curând să participe la acţiuni din teren, în patrule mixte cu personalul Gărzii de Mediu, pentru a depista şi sancţiona încălcarea legislaţiei din acest domeniu. Această contribuţie a administraţiei locale bucureştene la activităţile Gărzii de Mediu a fost agreată la întâlnirea pe care primarul Nicuşor Dan a avut-o cu ministrul Mediului, în urmă cu două săptămâni”, precizează PMB.

De asemenea, Nicuşor Dan a dispus ca personalul care asigură paza Primăriei să fie redus de la 27 la 10 persoane. Totodată, a renunţat la paza asigurată pe palierul unde se află biroul primarului, inclusiv la paza din faţa biroului său, pentru care erau repartizaţi cinci poliţişti locali, zilnic.

Mesajul lui Nicușor Dan pe Facebook

„Am avut în această după-amiază o întâlnire cu șeful Poliției Locale a Municipiului București pentru a discuta despre funcționarea curentă a Poliției Locale în următoarea perioadă.
I-am cerut șefului Poliției Locale reducerea numărului de polițiști locali care asigură paza Primăriei Capitalei, de la 27 la 10 persoane. De asemenea, am solicitat retragerea polițiștilor locali care asigurau paza la ușa biroului meu, inclusiv pe cei de pe palier. În total erau cinci persoane, zilnic, repartizate pentru paza primarului. Spre deosebire de ex-primarul Firea, eu nu simt nevoia de atât de multă pază și protecție, chiar mi se pare exagerată. Cu siguranță, Poliția Locală are lucruri mai importante de făcut decât să păzească biroul primarului. Primăria nu e o fortăreață, ci o instituție în serviciul cetățenilor.
Am vorbit, de asemenea, cu șeful Poliției Locale Municipale despre detașarea a 20 de polițiști locali, care să patruleze împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu pentru a sancționa problemele de mediu din București. E una dintre modalitățile prin care creștem presiunea pentru respectarea legislației de mediu”, a explicat primarul Nicușor Dan.

Cookies