Nicușor Dan anunță entuziast: Încă 1,75 km de conducte au fost înlocuite și pot fi folosite. Acest tronson alimentează cu apă caldă o parte din blocurile de pe Bd. Ion Mihalache

09 iul. 2024
1819 afișări
Nicușor Dan anunță entuziast: Încă 1,75 km de conducte au fost înlocuite și pot fi folosite. Acest tronson alimentează cu apă caldă o parte din blocurile de pe Bd. Ion Mihalache
Nicușor Dan anunță entuziast: Încă 1,75 km de conducte au fost înlocuite și pot fi folosite. Acest tronson alimentează cu apă caldă o parte din blocurile de pe Bd. Ion Mihalache | Sursa foto: Nicușor Dan - Facebook

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că 1,75 kilometri de conducte noi de termoficare a fost înlocuite și vor fi date în exploatare, fiind vorba despre un tronson care alimentează cu agent termic blocurile/imobilele de pe Bulevardul Ion Mihalache, între intersecțiile cu Bd. Banu Manta și Bd. Mareșal Averescu.

Aproape 2 km de conducte noi, date în exploatare

Conductele vechi de peste 40 de ani au fost înlocuite cu unele noi, preizolate și dotate cu senzori de detecție a avariilor. De lucrări s-a ocupat Compania Municipală Energetica Servicii, anunță, printr-o postare făcută pe pagina de Facebook, Nicușor Dan.

Muncitorii lucrează într-o galerie de termoficare greu accesibilă, având în vedere faptul că este îngustă și plină de gunoi.

Angajații companiei lucrează în condiții dificile, într-o galerie de termoficare îngustă, plină de deșeuri, cu o configurație tehnică cu grad maxim de dificultate.

Lucrarea face parte din Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești și are o lungime totală de 11 km, din care au fost modernizate până în prezent conducte pe o lungime de peste 7 km. Conductele noi au garanție de 30 de ani.

Pe data de 3 mai 2024, primarul general al Capitalei anunța că s-au dat în exploatare încă 1,2 km de conductă de termoficare modernizată. 650 de metri de conductă nouă a fost montată în galeria ce sutraversează Piața Victoriei, iar 550 de metri pe un alt tronson de conductă, montată pe Bd. Ion Mihalache, în intersecția străzilo Dr. Felix și Arh. Ion Mincu.

Compania Municipală Energetica Servicii București a realizat probele de presiune pentru încă două tronsoane de conductă magistrală de termoficare, în Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești.

650 de metri de conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecție a avariei, au fost montați în galeria care subtraversează Piața Victoriei. Pe acest tronson au fost finalizate și lucrările de consolidare și reparație galeriei, pe o distanță de 350 de metri.

S-a efectuat și proba de presiune pentru 550 de metri pe un alt tronson de conductă nouă, montată pe Bd. Ion Mihalache, între intersecția strada Dr. Felix și Arh. Ion Mincu.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies