Nicușor Dan anunță eliminarea parcărilor gratuite din centrul Bucureștiului

29 iul. 2021
585 Afișari
Nicușor Dan anunță eliminarea parcărilor gratuite din centrul Bucureștiului
Nicușor Dan anunță eliminarea parcărilor gratuite din centrul Bucureștiului

Nicușor Dan anunță eliminarea parcărilor gratuite din centrul Bucureștiului. Primarul Capitalei precizează că în scurt timp va lansa în dezbatere publică noul regulament privind parcările din Capitală.

Eliminarea parcărilor gratuite din centrul Bucureștiului este o prioritate pentru Nicușor Dan, Primarul Capitalei. Acesta a precizat, joi, că trebuie corectat “dezechilibrul care vine din faptul că există parcări plătite cu număr mic de locuri şi un număr imens de spaţii de parcare gratuite pe domeniul public”.

Nicușor Dan anunță eliminarea parcărilor gratuite din centrul Bucureștiului

Întrebat cât va costa parcarea maşinilor în Bucureşti, Nicușor Dan a spus că răspunsul îl vom afla în noul regulament de parcare pentru municipiul Bucureşti care va fi lansat în scurt timp în dezbatere publică.

Edilul spune că există un dezechilibru care vine din faptul că avem parcări plătite cu un număr mic de locuri relativ la necesar şi un număr imens de spaţii de parcare gratuite pe domeniul public.

Primarul consideră că din acest motiv nu sunt stimulați bucureștenii să-şi lase maşina la o parcare periferică, deoarece au locuri de parcare gratuite și în centrul orașului.

Nicușor Dan a mai spus că va fi făcută diferenţa între parcarea rezidenţială şi parcarea publică din timpul zilei, iar legat de ridicarea maşinilor abandonate, parcate neregulamentar, a precizat că la şedinţa de Consiliu General de luni, 2 august, se va vota ca un teren de 3 ha în zona de vest a Capitalei să fie dat Primăriei Sectorului 6, pe acesta urmând să fie depozitate maşinile ridicate.

Când va fi gata parcarea supraetajată din Pantelimon

Într-o vizită făcută joi la locul noii construcții, terminalul Park&Ride Cora Pantelimon, care are 500 de locuri, Primarul General a precizat că acesta este finalizat în proporție de 99% și că foarte probabil va fi dat în folosință mai devreme de 1 noiembrie.

Edilul a explicat, că în acest moment, lipsește un post de transformare pentru ca proiectul să fie finalizat. Nicușor Dan a specificat că parcarea va fi conectată cu tramvaiul și cu autobuzul, fiind o  invitație pentru toate persoanele care intră în București cu mașina să-și lase autoturismul aici și să continue drumul în Capitală cu transportul public.

 

Cookies