Nicușor Dan anunță care sunt proiectele ce au câștigat în cadrul bugetării participative 2022. Bucureștenii și-au ales favoritele

24 iul. 2022
575 Afișari
Nicușor Dan anunță care sunt proiectele ce au câștigat în cadrul bugetării participative 2022. Bucureștenii și-au ales favoritele
Nicușor Dan anunță care sunt proiectele ce au câștigat în cadrul bugetării participative 2022. Bucureștenii și-au ales favoritele | Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat care sunt proiectele ce au câștigat votul bucureștenilor în cardul bugetării participative de anul acesta.

Proiectele care au câștigat în cadrul bugetării participative 2022

Bucureștenii au votat proiectele care le-au plăcut cel mai mult dintre cele ce au fost declarate eligibile, în cadrul bugetării participative 2022.

În total 8 proiecte au fost alese de Municipalitate, iar dintre acestea locuitori Capitalei au votat două, care au fost declarate câștigătoarele de anul acesta. Iată care sunt acestea:

  • „Coroană verde pentru Regina Elisabeta”
  • „3600 de sterilizări pentru pisicile hoinare ale Bucureștiului și pentru comunitate”.

Fiecare dintre cele două proiecte ce au fost preferate de bucureșteni, a primit suma maximă alocată de către Primăria Capitalei, anume o finanțare de 500.000 de lei/proiect.

Ce presupun cele două proiecte câștigătoare

Proiectele au fost supuse votului iar cele două menționate anterior au câștigat, conform clasamentului de pe site-ul Primăriei Municipiului București. Iată ce presupune fiecare dintre acestea:

„Coroană verde pentru Regina Elisabeta”

Proiectul propune Primăriei Municipiului București ca pomii de pe Bulevardul Regina Maria să fie replantați. În această zonă din oraș nu există nici un pic de umbră, motiv pentru care temperaturile ajung în anumite zile chiar și la 60 de grade Celsius.

Acest proiect urmează să fie implementat de către Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, după cum a anunțat primarul Bucureștiului, Nicușor Dan.

„3600 de sterilizări pentru pisicile hoinare ale Bucureștiului și pentru comunitate”.

Proiectul presupune capturarea și sterilizare pisicilor hoinare de pe străzile Bucureștiului. Ulterior se va organiza un eveniment de adopții împreună cu organizații de profil specialiști, medici veterinari, grupuri civice și autorități locale.

Acest proiect urmează să fie implementat de către Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, după cum a anunțat primarul Nicușor Dan.

Cookies