Nicușor Dan anunță care este stadiul lucrărilor privind energia termică din București. „Avem patru șantiere mari deschise”

08 sept. 2022
1284 Afișari
Nicușor Dan anunță care este stadiul lucrărilor privind energia termică din București. „Avem patru șantiere mari deschise”
Nicușor Dan anunță care este stadiul lucrărilor privind energia termică din București. „Avem patru șantiere mari deschise” | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis o actualizate în ceea ce privește pregătirile ce se fac în București pentru sezonul rece. La acest moment, în Capitală există patru șantiere deschise.

Nicușor Dan anunță care este stadiul lucrărilor privind energia termică din București

După cum a informat Nicușor Dan la acest moment în București există patru mari șantiere. Iată care sunt acestea:

  • Șantierul din Ferentari – 9 kilometri,
  • Șantierul din Berceni – 2 kilometri,
  • Șantierul din Pantelimon – 1 kilometru,
  • Șantierul din zona Mihalache-Amzei – câteva sute de metri.

De asemenea, edilul Capitalei a anunțat că în locul unde se afla CET Titan va fi instalată o centrală provizorie, până la sărbătorile de iarnă. Aceasta va avea o capacitate de 75 de MW energie termică.

Aici există un proiect al Ministerului Energiei pentru o centrală în cogenerare, deci care să facă şi energie termică şi energie electrică, dar asta durează, motiv pentru care s-a luat decizia de a implementa această centrală provizorie, care face doar energie termică, aşa cum am spus, 75 de MW energie termică, pentru care există un contract de închiriere pe un an, care se poate prelungi până la trei ani de către Termoenergetica.

Din punct de vedere tehnic, în afară de montarea mai întâi a suportului şi apoi a acestor cinci module asemănătoare cu aceasta, adică aceasta şi încă patru, compania Termoenergetica asigură racordarea acestor centrale cu Bulevardul Basarabia, ceea ce înseamnă înlocuirea conductei pe care o vedeţi şi câteva sute de metri în bulevard. De asemenea, se fac verificări la instalaţia de gaz care este în partea din spate. Şi se reabilitează un puţ prin care se alimentează mare parte din apa care va fi folosită pentru această centrală. Puţ care a funcţionat, aşa cum am spus, până în 2014, când s-a închis centrala. Cam astea sunt datele despre centrala pe care Termoenergetica vrea să o instaleze, aşa cum am spus, până la sărbători, a transmis Nicușor Dan.

Șantierele din Bobocica și Drumul Taberei au fost închise

Primarul Nicușor Dan a transmis și un update referitor la lucrările ce sunt realizate în București în ceea ce privește energia termică.

Iată ce a declarat primarul General al Capitalei:

În primul rând, s-au închis șantierele din Bobocica și Drumul Taberei, avem patru șantiere mari deschise, cel din Ferentari suntem la nouă kilometri, cel din Berceni suntem la doi kilometri, cel din Pantelimon suntem la un kilometru și cel din zona Mihalache – Amzei suntem la câteva sute de metri.

În plus de asta, compania Termoenergetica, prin forțe proprii și subcontractând, a reabilitat bucăți scurte de opt kilometri până în momentul ăsta.

Și noutatea – am avut o discuție săptămâna asta cu societățile care au atribuite contractele – este că pe așa-numitele racorduri, adică pe conductele de dimensiuni mai mici care pleacă din magistrală, vom lucra și în această iarnă. Conductele de provizorat au dimensiuni rezonabile și atunci se poate lucra și peste iarnă.

 

Cookies