Nicușor Dan anunță că va fi achitată datoria către firma Otokar, pentru autobuzele turcești. Plata se va face în 36 de rate

05 feb. 2022
434 Afișari
Nicușor Dan anunță că va fi achitată datoria către firma Otokar, pentru autobuzele turcești. Plata se va face în 36 de rate
Nicușor Dan anunță că va fi achitată datoria către firma Otokar, pentru autobuzele turcești. Plata se va face în 36 de rate | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primăria Capitalei va începe plata pentru autobuzele Otokar ce au fost achiziționate de Gabriela Firea în anul 2018, dar nu au fost plătite.

Datoria către firma Otokar va fi achita în rate

Nicușor Dan a anunțat printr-o postare pe Facebook, că vineri, 4 februarie, a fost semnat o eșalonare pe o perioadă de 3 ani de zile pentru plata datoriei către firma turcească Otokar.
Plată urmează să fie făcută în 36 de rate lunare. Din anul 2019 nu a mai fost achitat nimic către firma de la care au fost cumpărate autobuzele.

Primarul Capitalei spune că prin această eșalonare va putea fi rezolvată o problemă ce a fost lăsată de fosta administrație. Bugetul va fi astfel degrevat de o datorie foarte mare, ce a creat dificultăți. Firma Otokar a cesionat datoria, avută de Primăria Capitalei, către banca UniCredit. Administrația urmează să plătească ratele lunare către aceasta bancă, până la achitarea completă a datoriei.

Ce sumă datorează Primăria Capitalei

Primăria Capitalei a achiziționat autobuzele Otokar în urma unui contract ce a fost semnat în anul 2018. Este vorba despre 320 de autobuze de 12 metri, 50 de autobuze de 10,7 metri și 30 de autobuze de 18 metri.

Suma totală de plată pentru achiziționarea acestora a fost de 545,1 milioane de lei cu TVA. Cu toate că achiziția a fost făcută cu patru ani în urmă, datoria nu a fost achitată nici până acum. Primăria Capitalei mai are de achitat la acest moment suma de 154 de milioane de lei. Pe lângă suma restantă, la această datorie se mai adaugă și penalitățile. Astfel s-a ajuns la suma de 165 de milioane de lei.

Discuțiile dintre Municipalitate și firma Otokar, referitoare la această datorie, au durat câteva luni. Primarul Nicușor Dan a mulțumit firmei Otokar pentru faptul că deși ar fi putut bloca conturile primăriei, nu a făcut-o

 

Cookies