Nicușor Dan anunță că Spitalul Clinic Colentina va avea un nou corp. Clădirea va fi destinată secției de ortopedie

23 mart. 2023
413 Afișari
Nicușor Dan anunță că Spitalul Clinic Colentina va avea un nou corp. Clădirea va fi destinată secției de ortopedie
Nicușor Dan anunță că Spitalul Clinic Colentina va avea un nou corp. Clădirea va fi destinată secției de ortopedie | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că Spitalul Clinic Colentina va avea un nou corp de clădire ce va fi destinat secției de ortopedie din cadrul unității spitalicești. În această clădire va exista un corp operator și ATI.

O nouă clădirea pentru Spitalul Clinic Colentina

După cum a transmis primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, unitatea spitalicească aflată în Sectorul 2 din București va beneficia de un nou corp care se va folosit în beneficiul secției de ortopedie.

Noua clădire va dispune de următoarele:

  • Săli de operație,
  • Săli de terapie intensivă.

Acestea vor fi echipate cu aparatură modernă:

Vor fi dotate de la zero, cu tehnologie și echipamente medicale de ultimă generație, declară Nicușor Dan.

Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale București, instituție ce este coordonată de către viceprimarul Horia Tomescu, a semnat joi, 23 martie 2023, contractul pentru proiectare și execuție pentru realizarea noii clădiri.

Valoare totală a acestui contract este de 41.211.000 de lei, iar termenul de execuție pentru construcție este de 12 luni.

Consultare publică pentru consolidarea Maternității Bucur

Miercuri, edilul Capitalei a anunțat că a fost lansată, în consultare publică, caietul de sarcini pentru achiziția serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuție, în ceea ce privește lucrările de renovare și consolidare a Maternității Bucur.

Printre lucrările ce urmează să fie realizate se numără:

  • Asigurarea structurii de rezistență a clădirilor (consolidarea fundațiilor, a subsolului tehnic, introducerea unor pereți structurali din beton armat etc.),
  • Consolidarea seismică,
  • Reabilitarea termoenergetică.

Invit companiile interesate să vină cu observații și recomandări privind revizuirea, actualizarea și completarea documentației referitoare la conținutul Caietului de sarcini, a declara Nicușor Dan.

Recomandările dar și observațiile în ceea ce privește caietul de sarcini pot fi trimise la adresele de e-mail: [email protected] și [email protected]. Data limită pentru trimiterea propunerilor este 26 martie 2023.

Banii pentru renovarea Maternității Bucur sunt obținuți prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar valoarea nerambursabilă este de 35.355.175,99 de lei. Perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Cookies