Nicușor Dan anunță că s-a vaccinat antiCOVID: „Da, am făcut prima doză”

09 dec. 2021
493 Afișari
Nicușor Dan anunță că s-a vaccinat antiCOVID:
Nicușor Dan anunță că s-a vaccinat. "Da, am făcut prima doză"

După îndelungi discuții și aparente exitări, după ce n-ar fi putut să intre în Guvern că n-avea certificat verde, dar avea probleme importante de rezolvat, gen apa caldă și căldura din București, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că s-a vaccinat antiCOVID.

Primarul general al Capitalei este un personaj mai degrabă discret, care a avut perioade foarte lungi în care nu deranjat deloc populația Capitalei pe care o gestionează. A fost pur și simplu dispărut cu lunile. În această epocă pandemică și-n contextul tulburător al valului 4  (cu multe îmbolnăviri și decese) și al eșecului campaniei de vaccinare autohtnone, chestiunea vaccinării lui Nicușor Dan devenit, repede și firesc, subiect de dezbatere publică.

Așadar, mai întâi, a zis că nu sa vaccinat pentru că a fost bolnav de COVID prin primăvară, apoi a zic să plănuiește să se vaccineze – mai exact, a declarat că este „în curs de vaccinare”, iar azi anunță: da, m-am vaccinat.

În prima zi fără mască pe stradă, Nicușor Dan anunță că s-a vaccinat

Într-o declarație pentru Digi24, primarul general al Capitalei Nicușor Dan a spus că s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu prima doză.  Iată cum sună conversația:

Reporter: Puteți să ne spuneți dacă v-ați vaccinat?

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Da! Prima doză!

La sfârșitul lunii trecute, primarul general al Capitalei anunța că se va vaccina antiCOVID „în perioada următoare.”

„Am spus că trebuie să fac niște investigații medicale. Le-am făcut și săptămâna viitoare mă voi vaccina cu prima doză”, declara Nicușor Dan 

De la acea declarație, a trecut, totuși, ceva mai mult de o săptămână.

Rata de vaccinare în București, orașul unde e primar Nicușor Dan

București este orașul cu cea mai mare rată de vaccinare din România. Încă de luna trecută, Capitala a depășit procentul de 65%, care este și cel mai mare din țară.

 

Cookies