Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei a mai scăpat de niște datorii. „Am plătit toate restanțele la Compania Municipală Iluminat Public”

24 iun. 2022
304 afișări
Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei a mai scăpat de niște datorii.

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei a mai scăpat de niște datorii pe care le avea. Administrația publică a virat, către Companie Municipală Iluminat Public, ultima transă de bani restantă.

Municipalitatea a plătit restanțele către Compania Municipală Iluminat Public

Nicușor Dan a transmis astăzi, 24 iunie 2022, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că Primăria Capitalei a reușit în sfârșit să achite ultimele două milioane de lei către Compania Municipală Iluminat Public.

Datoria ce trebuia să fie plătită de Municipalitate avea o valoare totală de 10 milioane de lei și exista încă din vremea mandatului Gabrielei Firea. Această sumă a rămas restantă din perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, când Compania Municipală Iluminat Public s-a ocupat de iluminatul festiv pentru București.

Nicușor Dan a transmis următorul mesaj:

Închidem astfel, la un an și jumătate, încă o datorie lăsată bucureștenilor de fostul primar general.

Ce alte datorii mai are Primăria Capitalei

Chiar dacă această datorie a fost achitată, Primăria General a Municipiului București are și alte sume de plată, rămase de pe vremea mandatului Gabrielei Firea. În continuare, se plătește pentru autobuzele de tip Otokar ce nu au fost încă achitate.

Iată ce alte datorii mai are Municipalitate de achitat:

  • Restanțele la încălzire,
  • Datoria față de Societate de Transport București (STB).
Plătim mai ales pentru lipsa de viziune și indolența Gabrielei Firea, care – în loc de modernizarea termoficării, infrastructură de transport și dezvoltare urbană sănătoasă – ne-a dat festivaluri, beculețe și o mare doză de dispreț pentru viitorul acestui oraș.

La finalul anului 2021, PMB avea datorii însumate de circa 1,5 milioane de lei, mare parte din acestea fiind acumulate în vremea în care primar general era Gabriela Firea.

La momentul respectiv, cea mai mare datorie era cea către STB – de mai multe de 760 de milioane de lei, datorie ce nu este achitată nici acum.

Cookies