Nicușor Dan anunță că lucrările din Prelungirea Ghencea „vor fi accelerate”. Se lucrează în două schimburi acum

30 iun. 2022
2327 Afișari
Nicușor Dan anunță că lucrările din Prelungirea Ghencea
Nicușor Dan anunță că lucrările din Prelungirea Ghencea "vor fi accelerate". Se lucrează în două schimburi acum. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan anunță că vor fi accelerate lucrările la Prelungirea Ghencea. Primarul Capitalei spune că, de câteva zile, pe șantier se lucrează în două ture. În ce stadiu se află aceste lucrări.

Lucrările la Prelungirea Ghencea, accelerate

Nicușor Dan anunță, joi – 30 iunie, că lucrările la Prelungirea Ghencea vor fi accelerate, în contextul în care acestea au termenul de finalizare până la sfârșitul verii 2022.

Trustul de Construcții Metropolitane București (TCMB) a început de câteva zile un program de muncă în două ture: prima tură este în intervalul orar 06:00 – 14:30 și a doua tură este în intervalul orar 13:00 – 21:30, transmite Primarul General al Capitalei.

Stadiul lucrărilor

În prezent se lucrează la:

  • caseta drumului,
  • borduri,
  • instalația electrică de alimentare a liniei de tramvai.

De asemenea, urmează să fie turnat betonul la fundațiile stâlpilor. Mai mult, începând de joi, 30 iunie, vor fi demarate lucrările la infrastructura liniei de tramvai dinspre Strada Brașov spre Strada Râul Doamnei, dar numai pe porțiunile unde se poate asigura circulația rutieră pe minim o bandă.

Primarul General al Capitalei a vorbit și despre exproprierile din zona Prelungirea Ghencea, iar edilul spune că demolările vor începe în scurt timp:

„În ceea ce privește exproprierile din zona Prelungirea Ghencea, reamintesc faptul că banii au fost consemnați în conturile proprietarilor și că demolările necesare pentru lărgirea drumului vor începe în scurt timp”, spune Nicușor Dan.

Lucrările pentru lărgirea drumului au fost demarate în luna septembrie, anul 2019, iar termenul de finalizare era de 24 de luni. Teoretic, urmau să fie finalizate în septembrie 2021, dar ne aflăm în 2022 și încă nu sunt gata.

Strada Prelungirea Ghencea va avea o lungime de aproximativ 6 kilometri, iar inițial era prevăzută cu o cale dublă de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spații verzi între ele și șosea. De asemenea, va fi realizat și un nod intermodal (tramvaiul 41, autobuzele și microbuzele liniilor preorășenești), dar și o parcare Park&Ride.

Cookies