Nicușor Dan anunță că începe reabilitarea buclei de tramvai de pe Bulevardul Aerogării. Pune bani și Primăria Sectorului 1

22 iun. 2022
1029 Afișari
Nicușor Dan anunță că începe reabilitarea buclei de tramvai de pe Bulevardul Aerogării. Pune bani și Primăria Sectorului 1
Nicușor Dan anunță că începe reabilitarea buclei de tramvai de pe Bulevardul Aerogării. Pune bani și Primăria Sectorului 1 | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că a fost dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare pentru bucla de tramvai de pe Bulevardul Aerogării, pe unde vor trece tramvaiele liniei 5.

Bucla liniei de tramvai de pe Bulevardul Aerogării va fi reabilitată

Primarul General al Capitalei a anunțat că vor începe lucrările de reabilitare a buclei de tramvai aflată pe Bulevardul Aerogării. Nicușor Dan a informat că în prima lună se vor face organizarea de șantier și proiectul tehnic. În următoarele 3 luni se vor efectua următoarele lucrări:

  • Modernizarea liniei de tramvai 5,
  • Modernizarea rețelei de contact,
  • Modernizarea peroanelor,
  • Canalizația pentru semafoare,
  • Refacerea carosabilului și a trotuarelor.

De asemenea, edilul Capitalei a anunțat că a fost făcută Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții în ceea ce privește restul liniei 5 din București. În curând va fi demarată și procedura ce achiziției.

Sprijin financiar de la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand a anunțat că Primăria Sectorului 1 urmează să ofere un sprijin financiar Municipalității pentru reabilitarea liniei pe care circula tramvaiul 5. Suma pe care administrația Sectorului 1 o va acorda pentru realizarea acestor lucrări este de 5 milioane de lei.

Nicușor Dan a transmis următorul mesaj:

Mulțumim Primăriei sectorului 1 pentru că se alătură acestui proiect și contribuie cu 5 milioane de lei din cele 9,6 milioane lei necesare lucrărilor.

Tot ieri, 21 iunie 2022, edilul Capitalei a anunțat că Primăria Municipiului București va ieși și cu studiul de fezabilitate pentru continuarea liniei 5 până la Complexul Comercial Băneasa.

Linia de tramvai 5 a fost reintrodusă pe traseul în data de 17 iunie 2022. Cu toate că aceasta nu a funcționat timp de 5 ani de zile, pregătirea pentru revenirea în trafic nu a fost una foarte lungă.

Bucureștenii au fost întâmpinați de un nor de praf ce urmărea tramvaiul, iar aerul din interiorul mijlocului de transport în comun a fost de greu de respirat.

Mai mulți călători i-au exprimat primarului Nicușor Dan nemulțumirile avute, pe contul de Facebook. Iată unul dintre mesajele primete de edil:

Domnule primar, sinele sunt pline de praf, când trece tramvaiul cu cea mai mica viteză, lasă un nor imens de praf în spate, iar în interior este ca afară, praf și iar praf. Ieri, când s-au făcut probe, era același praf.

Chiar nu a văzut nimeni, sau nu este nimeni interesat?, a transmis un călător.

Cookies