Nicușor Dan anunță că Bucureștiul are șanse de buget, după negocieri la sânge. Ce a pierdut primarul și ce așteaptă de la votul de azi

07 mai 2021
13168 Afișari
Nicușor Dan anunță că Bucureștiul are șanse de buget, după negocieri la sânge. Ce a pierdut primarul și ce așteaptă de la votul de azi

Este informația zilei în București. După negocieri care au durat aproape toată săptămâna se pare că avem în sfârșit un buget și o înțelegere agreată și de USR PLUS care a refuzat ultimul buget propus de Nicușor Dan. Totuși, se pare că acesta a fost redus cu un miliard de lei și nu este perfect, după cum o spune însuși primarul Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că discuţiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat „progresele sperate” şi că este posibilă convocarea în următoarele ore a unei şedinţe de Consiliu General.

Anunțul lui Nicușor Dan

„Discuțiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea.

Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare.

Susțin de aceea sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile.
Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei ședințe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate.”, a transmis primarul Capitalei vineri dimineața pe Facebook.

USR PLUS vrea să voteze noul buget

Copreşedinţii USR PLUS Bucureşti vor propune Biroului Municipal aprobarea de către consilierii generali a noului proiect de buget, a transmis viceprimarul Horia Tomescu, adăugând că varianta rezultată în urma discuţiilor este „cu 1 miliard mai aproape de realitate”.

„În urma discuţiei pe care am avut-o aseară cu primarul general şi cu partenerii de coaliţie, copreşedinţii USR PLUS Bucureşti vor propune Biroului Municipal USR PLUS Bucureşti aprobarea de către consilierii USR PLUS a noului proiect de buget, în baza următoarelor argumente: 1. Varianta de buget rezultată în urma ultimelor discuţii este mai aproape de realitate: cu 1 miliard mai aproape de realitate; 2. Este nevoie de un buget aprobat cât mai repede, pentru a putea primi transferurile pentru luna mai de la bugetul de stat; 3. Aprobarea acestui buget, în această formă, este doar depăşirea unui punct mort”, a arătat viceprimarul, într-o postare pe Facebook.

Bugetul Capitalei prins între discuții politice

Este luna mai, iar Bucureștiul nu are încă bugetul aprobat pentru anul 2021, din cauza unor disensiuni care au apărut între Nicușor Dan și consilierii USR PLUS. Bugetul Capitalei a fost respins lsăptămâna trecută cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri.

Asta s-a întâmplat după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

B365 a relatat zilele trecute că au avut oc negocieri la sânge între PNL și USR PLUS privind mărul discordiei pe buget, spitalele din administrația PMB.

Vlad Voiculescu și Horia Tomescu au negociat cu PNL împărțirea spitalelor din Capitală astfel încât consilierii USR PLUS să voteze proiectul propus de Nicușor Dan.

Recent, prim-vicepreşeintele PNL, Rareş Bogdan, a precizat că USR-PLUS şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, vor ajunge la o înţelegere.

Cookies