Nicușor Dan anunță amenajarea de benzi unice pentru autobuze. Când vor fi acestea gata

14 iul. 2021
264 Afișari
Nicușor Dan anunță amenajarea de benzi unice pentru autobuze. Când vor fi acestea gata
Sursa Foto: Buletin de Bucuresti

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat miercuri că municipalitatea dorește să realizeze mai multe benzi unice în oraș care să fie utilizate exclusiv de mijloacele de transport în comun.

Edilul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat în cursul zilei de miercuri intenția Primăriei Capitalei de a amenaja mai multe benzi rutiere unice dedicate exclusiv mijloacelor de transport în comun, adică autobuzelor și troleibuzelor, potrivit Digi24.

Nicușor Dan este de părere că situația rețelei de transport în comun s-a îmbunătățit în acest an

Principalul argument înaintat de Nicușor Dan în vederea realizării acestor benzi rutiere este reprezentat de avantajul pe care acestea îl vor oferi în vederea creșterii vitezei de deplasare și a bunei respectări a itinerariului autobuzelor și troleibuzelor pe traseele respective.

De asemenea, edilul a precizat că este de părere că situația rețelei de transport în comun din București s-a îmbunătățit în ultimul an. Acesta a declarat că mijloacele de transport în comun și stațiile sunt mai curate decât anul trecut, și că s-au înregistrat progrese și în cazul metodelor de plată puse la dispoziția călătorilor.

„În opinia mea, atât mijloacele de transport, cât şi staţiile sunt mult mai curate decât erau anul trecut (…). La fel, au fost făcute progrese în ceea ce priveşte mijloacele de plată.”, a declarat Nicușor Dan.

Liniile unice pentru mijloacele de transport în comun ar urma să fie realizate în această toamnă

Nicușor Dan a anunțat faptul că aceste linii ar urma să fie amenajate în această toamnă. Prin urmare, benzile unice ar urma să crească viteza de deplasare a acestor linii. Primarul General a făcut aceste afirmații în urma întâlnirii de miercuri cu primarii de sector pe tema deșeurilor din Capitală.

Vrem să facem în această toamnă câteva linii unice, benzi unice pentru transportul de suprafaţă, astfel încât să creştem viteza de deplasare pe aceste linii”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul a mai subliniat faptul că întemeierea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov reprezintă un progres în domeniul transportului public din zona metropolitană a Bucureștiului. Acestă asociație este responsabilă, potrivit primarului, cu stabilirea orarului pentru toate mijloacele de transport.

Cookies