Nicușor Dan anunță al patrulea tratament anti-țânțari din 2021 și lumea a ieșit la bâză pe Facebook: M-am speriat, am crezut ca începe Al Patrulea Val

13 iul. 2021
128 afișări
Nicușor Dan anunță al patrulea tratament anti-țânțari din 2021 și lumea a ieșit la bâză pe Facebook: M-am speriat, am crezut ca începe Al Patrulea Val
sursa foto: observatornews.ro

Nicușor Dan a anunțat luni, într-un mesaj pe Facebook, că în București începe deja al patrulea tratament anti-țânțari din 2021. Totuși, oamenii ciupiți de insecte au început să îl întrebe în comentarii când au fost făcute primele trei și cu ce. Mai mult, fotografia folosită, un bărbat care stropește singur cu soluție într-un parc, a fost și ea subiect de discuție.

Primarul Nicușor Dan a venit luni seară cu un anunț important pe Facebook, însă sute de oameni l-au folosit să se plângă de una și alta.

Dacă ai apă caldă la robinet, însă este rece, iar afară e căldură mare și parcă ai face un duș (că te simți), viața nu mai pare atât roz când termini îmbăierea. În ultime vreme ieși din baie supărat și zgribulit, dar curat, până te izbește din nou căldura sufocantă ce te face să mai încerci o dată roata norocului în materie de duș. Tot ce poți să faci după este să intri pe Facebook în căutare de distrageri.

Postarea lui Nicușor Dan, motiv de refulare pe Facebook

Unul dintre aceste motive de refulare a fost luni seară postarea primarului Nicușor Dan de pe Facebook cu privire la un al patrulea tratament anti-țânțari din acest sezon, alături de alte acțuni aflate în derulare, printre care combaterea căpușelor din parcuri și deratizarea din subsolurile bucureștene.

Mesajul primarului

Edilul a explicat că aceste operațiuni se fac în cursul nopții, de la 10 seara și până la 5 dimineața și sunt folosite 20 de utilaje ale Companiei Municipală Eco Igienizare (nu dați click că nu merge site-ul).

„În această seară începe al patrulea tratament anti-țânțari din acest sezon. Echipele vor interveni în toate sectoarele Bucureștiului, de la ora 10 seara și până la 5 dimineața, cu circa 20 de utilaje zilnic.

În paralel, continuă acțiunile de combatere a căpușelor în toate parcurile și pe spațiile verzi din Capitală, în timpul zilei, dar și acțiunile de deratizare – în subsolurile blocurilor și ale instituțiilor publice, în rețelele de termoficare”, a transmis primarul Nicușor Dan pe Facebook, dorind să informeze bucureștenii cu privire la eforturile făcute în ultima perioadă pentru eliminarea dăunătorilor din Capitală.

Totuși, faptul că deratizarea și dezinsecția au început târziu, iar precipitațiile abudente din ultimele săptămâni nu au permis o acțiune de combatere a dăunătorilor corespunzătoare, în ultimele zile avem parte de o mică invazie a țânțarilor (ca în fiecare an) care ne irită și deranjează la orice pas. Asta combinat cu căldura de afară pregătește din când în când mici explozii sociale.

Nu uitați că Bucureștiul are cea mai mică suprafață de spațiu verde pe cap de locuitor din Uniunea Europeană și ăsta este un alt motiv pentru care suntem mai stresați și mai nervoși.

Există un număr de telefon 0752.041.898 (Compania Municipală Eco Igienizare), unde bucureștenii pot semnala locurile în care e nevoie de intervenție, anunță Nicușor Dan în mesajul de pe Facebook, îndemnând oamenii să îl folosească.

Critici și ironii, unele dintre ele glumețe, la adresa țânțarilor

Totuși, mesajul primarului a ajuns și la privirile oameilor supărați aproape că trăiesc în București și fiecare a început să își răstoarne năduful în comentarii.

În timp ce mulți s-au întrebat când au fost făcute primele trei tratamente, pe motiv că ei nu le-ar fi văzut (țineți cont că aceste tratamente se desfășoară în special noaptea), alții au atras atenția cu privire la numărul mare de țânțari ce se perindă pe afară. Totuși, cei mai mulți nici măcar nu au luat în seamă postarea și au început să înșire la rând toate problemele pe care ei le văd în Capitală, pornid de la starea parcurilor, până la gropi, gunoaie și chiar lipsa comunicării din primărie.

Și da, poate în comentariile la postare există numeroși troli și oameni care încearcă să scrie cele mai amuzante replici de dragul vânătorii de like-uri, însă în online se simte un mic regret. Acela că lucrurile nu merg așa cum s-ar fi așteptat mulți dintre ei să decurgă în Bucureștiul lui 2021.

Nici fotografia aleasă nu a rămas necomentată

Nici fotografia aleasă de Nicușor Dan nu a fost cea mai inspirată, reprezentând un singur om care stropește o alee dintr-un parc, în timp ce edilul spune că 20 de utilaje acționează zilnic în această perioadă în toate sectoarele.

„Nu știu dacă a fost cu intenție sau nu, dar poza este foarte semnificativă și reprezentativă pentru starea jalnică a Bucureștiului! Un singur om”, i-a scris un internaut care spune că l-a și votat.

O mică listă de comentarii amuzante

„M’am speriat – am crezut ca incepe Al Patrulea Val.”

„tratamentul cu numarul 4, asta-i terapie in toata regula, incercati sa-i exterminati sau sa-i convingeti sa plece?”

„Am cumparat Autan de 200 lei luna asta, in primele 3 treceri ale tale! Unde sa iti teimit bonurile sa mi le decontezi? Asa ar trebui!”

„Știu eu, știu eu. Peste tot e nevoie. Sigur, eu la mine in cartier (la Universitate e asta) chiar cred ca se cresc tantarii grasuti ca sa-i pape sobolanii, ca si uniii si altii se arata mai bine crescuti ca oricand. SI mai multi.”

„Dl. Nicusor, in sectorul 1, zona Bucurestii Noi avem tantari tigru, doamna cu care am discutat la telefon mi-a spus foarte clar ca aceasta companie nu se ocupa de problema. Care este solutia?”

„Folosiți apă și ceva spirt, întreb pentru un prieten? Sau soluție de înmulțire a țânțarilor? Seara zici ca sunt pom de Crăciun și ei globuri, păcat ca nu luminează…”

*Notă: Nu am corectat comentariile în niciun fel și le-am preluat ca atare pentru un strop de savoare.

Și acest schimb de replici este cireașa de pe tort:

Cookies