Nicușor Dan anunță: A început curățenia în Parcul Văcărești

04 feb. 2022
219 Afișari
Nicușor Dan anunță: A început curățenia în Parcul Văcărești
Nicușor Dan anunță A început curățenia în Parcul Văcărești | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Parcul Văcărești a fost recent luat de Primăria Capitalei în administrare, acum primarul Nicușor Dan anunță că începe igienizare acestuia.

Se face curat în Parcul Văcărești

După cum a anunțat Nicușor Dan printr-o postare pe Facebook, membri din Administrația Parcului Natural Văcărești, ce a fost recent înființată, împreuna cu angajați ai Administrației Domeniului Public Sector 4 și cu voluntari de la Asociația Parcului Natural Văcărești au început să strângă deșeurile din parc. Conform celor spune de primarul Capitalei de aceste locuri nu s-a mai ocupat nimeni de 20 de ani.

Această inițiativă reprezintă un bun început al colaborării dintre Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 și societatea civilă. Nicușor Dan a mai anunțat și că de acum perimetrul parcului va fi patrulat de polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului București dar și de cei ce fac parte din Poliția Locală a Sectorului 4.

Parcul Natural Văcărești, un paradis verde

Parcul Natural Văcărești este un paradis verde, un punct de interes național și mondial. Oamenii de știință din toată lumea sunt impresionați de modul în care natura a pus stăpânire pe această suprafață, creând un ecosistem fascinant. Zona parcului reprezintă casa a peste 100 de specii de animale, printre care nevăstuici, broaște testoare, mai multe specii de brotaci, șerpi, șopârle și chiar vulpi. Aici poate fi găsită o specie de rozătoare, pe numele său bizamul. Aceasta este puțin mai mare decât un șobolan. Este o specie extrem de rar întâlnită, ce a mai fost văzută în Delta Dunării. Este greu de înțeles cum de a ajuns într-un mediu urban.

Procedura de preluare a aceste arii protejate a fost semnată de Primăria Municipiului București pe data de 29 decembrie 2021. Este singura arie protejată din România ce se află în administrarea unei primării. Aici trebuie să fie făcute lucrări de reabilitare, de igienizare și ecologizare. Parcul Național Văcărești are 183 de hectare. Primăria Capitalei își propune să realizeze infrastructura de bază, necesară pentru vizitarea Parcului Natural.

Cookies