Nicușor Dan, anunț important pentru parcurile din București. De ce este nevoie pentru a reamenaja Parcul Cișmigiu

07 sept. 2021
310 Afișari
Nicușor Dan, anunț important pentru parcurile din București. De ce este nevoie pentru a reamenaja Parcul Cișmigiu
Nicușor Dan, anunț important pentru parcurile din București. De ce este nevoie pentru a reamenaja Parcul Cișmigiu. Sursa foto: Facebook

Vești noi din partea lui Nicușor Dan privind îngrijirea parcurilor din Capitală. Edilul a anunțat marți că Primăria Capitalei va achiziționa un tomograf pentru arbori ce va ajuta la verificarea copacilor don București. Mai mult, se ia în calcul o reamenajare a parcului Cișmigiu, însă pentru asta e nevoie de 2 lucruri, spune Dan: bani și specialiști.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în cursul zilei de marți că au fost începute procedurile pentru cumpărarea unui tomograf de arbori. Însă nu doar lipsa aparaturii este problematică, ci și lipsa experților în domeniu. În acest sens, edilul a anunțat că Direcția de Mediu va angaja specialiști pentru a evalua corect starea copacilor din București, în vederea identificării arborilor bolnavi, potrivit Agerpres.

Companiile municipale dețineau deja astfel de aparate, spune Nicușor Dan

Mai mult, primarul a precizat că această achiziție a durat mai mult decât era estimat, dar și că companiile municipale dețineau deja acest tip de aparate, însă legea nu permite mutarea acestora la Municipalitate.

„Procedura de achiziţie este în curs. (…) În opinia mea, nu avem specialişti în Direcţia de Mediu care să ne spună dacă un copac e bolnav sau nu şi dacă este un risc să cadă sau nu. Şi atunci am apelat la o achiziţie externă, care din păcate a durat mai mult decât ne-am aşteptat. Şi acelaşi lucru pentru achiziţia de tomograf. După cum ştiţi, noi avem tomografe la companiile municipale, numai că nu e legal să le transferăm la Municipalitate”, a spus Nicușor Dan în şedinţa CGMB.

De asemenea, edilul a anunțat că în Direcția de Mediu au fost deja scoase spre concurs „opt sau nouă” posturi de specialiști care vor evalua starea copacilor din București. Aceste posturi vor fi ocupate în cel mult o lună, a mai spus primarul.

De ce este nevoie pentru a reamenaja Parcul Cișmigiu

Nicușor Dan a precizat că pentru reamenajarea Parcului Cișmigiu este nevoie de angajarea unor specialiști foarte buni, ținând cont de valoarea culturală a acestui parc-monument. De asemenea, autoritățile poartă discuții și în legătură cu modul în care se va realiza paza parcului în viitor.

„Dacă e să facem o reamenajare, în momentul în care vom avea banii, va trebui să angajăm nişte specialişti foarte buni care să facă un plan, care să dea acestui parc-monument prestigiul pe care trebuie să îl aibă. În ceea ce priveşte paza, e ceva ce trebuie să decidem împreună, dacă o să mergem în continuare pe ALPAB, care cu angajaţii ei să îngrijească parcul sau dacă mergem pe externalizarea acestui serviciu.

Pentru că, dacă mergem pe varianta în care angajaţii noştri ALPAB lucrează în parc, atunci nici nu o să avem nevoie de mare pază specializată, pentru că se presupune că oamenii ăia sunt în parc şi mătură alei, îngrijesc iarba, se asigură să repare eventualele stricăciuni la mobilier şi aşa mai departe. Dar e o decizie pe care trebuie să o luăm împreună”, a subliniat primarul General al Capitalei.

Cookies