Nicușor Dan, anunț despre gunoiul bucureștean dus la groapa din Ulmeni, Călăraşi: Nu s-a dus nimeni de capul lui să ducă gunoaie acolo

18 ian. 2021
124 Afișari
Nicușor Dan, anunț despre gunoiul bucureștean dus la groapa din Ulmeni, Călăraşi: Nu s-a dus nimeni de capul lui să ducă gunoaie acolo

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că depozitarea gunoiului la Ulmeni (Călăraşi) s-a realizat în baza unui contract încheiat de către operatori privaţi de salubritate cu cei care gestionează groapa respectivă.

Reacția lui Nicușor Dan

„Dacă s-au dus – şi s-au dus – deşeuri la groapa de la Ulmeni, au fost duse de către operatori privaţi de salubritate care au avut contract cu acea groapă de la Ulmeni. Nu s-a dus nimeni de capul lui să ducă gunoaie acolo. Tot ce înseamnă relaţie contractuală între Ulmeni şi alte entităţi trebuie să fie între Ulmeni şi acei operatori de salubritate care au dus deja deşeuri acolo”, a arătat Nicuşor Dan în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Primăriei Capitalei.

De la ce a pornit scandalul 

Asociaţia Cetăţenească Ulmeni Călăraşi a transmis pe 14 ianuarie o somaţie publică adresată primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, pentru „ridicarea urgentă a celor 200.000 de tone de gunoaie care aparţin Primăriei Municipiului Bucureşti depozitate ilegal” la Ulmeni, Călăraşi.

„Începând cu luna septembrie a anului 2019, în zona de vest a localităţii Olteniţa şi a satului Ulmeni din judeţul Călăraşi, Primăria Municipiului Bucureşti a trimis deşeurile proprietatea acesteia la o periculoasă groapă de gunoi ilegală, cu o suprafaţă de peste 100 de hectare unde sunt depozitate direct pe sol deşeuri menajere şi spitaliceşti care generează levigat şi produc un dezastru ecologic fără precedent, o contaminare ireversibilă a zonei de sud şi o poluare permanentă a fluviului Dunărea. În prezent, cantităţile cumulate din acest mixt de deşeuri depozitate direct pe sol sau îngropate fără cea mai mică protecţie depăşesc cantitatea de 200.000 de tone”, se arată în comunicatul asociaţiei respective.

Cookies