Nicușor Dan, amenințat cu o plângere penală chiar de USR PLUS. Acuzații de „tentativă de trucare” a unui concurs

23 iul. 2021
256 Afișari
Nicușor Dan, amenințat cu o plângere penală chiar de USR PLUS. Acuzații de „tentativă de trucare” a unui concurs
Nicușor Dan, amenințat cu o plângere penală chiar de USR PLUS. Acuzații de „tentativă de trucare” a unui concurs. sursa foto: g4media.ro

Nicușor Dan, primarul Capitalei, este amenințat cu o plângere penală chiar de partidul USR PLUS, cel pe care l-a creat acum câțiva ani, cel puțin aripa USR. În prezent, edilul este acuzat de „tentativă de trucare” a unui concurs pentru funcția de director a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). În prezent i se cere demiterea celui pe care l-a numit cu dedicație.

V-ați fi așteptat vreodată ca Nicușor Dan să ajungă la un scandal cu iz penal cu USR PLUS? Se pare că a fost nevoie de aproape de un an de administrație la nivelul Capitalei ca prietenia dintre partidul pe care l-a creat și edilul Capitalei să se deterioreze iremediabil. Acum, primarului i se cere să îl demită pe directorul administrației spitalelor București, Vasile Apostol, care ar fi ajuns în post printr-o „tentativă de trucare” a unui concurs. Mai mult, USR PLUS București aşteaptă și scuze de la primarul general.

Vasile Apostol
Vasile Apostol
sursa foto: INQUAM

Nicușor Dan, amenințat cu o plângere penală

Scandalul dintre USR PLUS București și Nicușor Dan pare să ia amploare, după ce ediulul Capitalei a fost amenințat joi cu o plângere penală în cazul în care nu îl dă afară pe directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), după ce miercuri primarul a fost somat să oprească demersul angajărilor din PMB și instituții subordonate. Motivul invocat ar fi acela că toate criteriile de participare care s-au prevăzute la concursurile de ocupare de până acum ar fi fost făcute cu dedicație, acuzație surprinzătoare venită de la un partid care l-a susținut totuși la alegerile locale din toamna trecută.

Anunțul USR PLUS este frapant

USR PLUS București spune că ASSMB și Primăria Capitalei prin Nicușor Dan au impus, pentru concursul realizat pentru desemnarea directorului Direcției Management și Structuri Unități Sanitare o serie de condiții care „par cu dedicație pentru domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4”.

„Am solicitat ieri suspendarea concursurilor și măsuri împotriva celor care au pus la cale și au girat această mascaradă. USR PLUS București va acționa în justiție pentru înlăturarea acestor practici, inclusiv prin sesizarea organelor de cercetare penală, dacă primarul general Nicușor Dan nu va lua măsurile care se impun: demiterea de îndată a directorului ASSMB, domnul Vasile Apostol și prezentarea de scuze publice de către primarul general Nicușor Dan”, a transmis USR PLUS București într-o informare de presă.

De ce este acuzat Nicușor Dan, primarul Capitalei

USR PLUS a transmis joi că i-a solicitat încă de mierucir Primarului General o serie de măsuri ferme, după tentativa de trucare a concursului pentru ocuparea postului de Director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare. USR PLUS spune că ASSMB și PMB au impus o serie de condiții „cu dedicație pentru domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4”, pentru ocuparea postului. Acestea ar fi:

– excluderea celor cu experiență de conducere în privat prin condiția: „experiență de conducere într-o instituție publică”;
– excluderea celor cu specializare în studii juridice, economice, în management sanitar prin condiția „diplomă de licență în medicină”, potrivit USR PLUS.

Mai mult, cu privire la experiență, ASSMB și primarul general condiționează participarea la concurs de „15 ani vechime în specialitate” cu doar – atenție – „6 luni vechime într-o funcție de conducere”, adică fix anii de experiență în specialitate și într-o funcție de conducere domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4 din CV-ul lui.

Ironie USR, ar mai fi rămas doar apartenența candidatului la Marea Lojă Națională în condițiile de concurs

Mai rămânea doar ca primarul general și ASSMB să solicite și apartenența candidatului la Marea Lojă Națională, condiție ce ar fi fost de asemenea îndeplinită de candidatul preferat (conform declarației de interese a dânsului). Am solicitat ieri suspendarea concursurilor și măsuri împotriva celor care au pus la cale și au girat această mascaradă„, mai transmite USR PLUS într-un comunicat de presă.

Cookies