Nicuşor Dan: Am depus plângeri penale împotriva TUTUROR primarilor din Bucureşti

de:
26 feb. 2016
0 Afișari
Nicuşor Dan: Am depus plângeri penale împotriva TUTUROR primarilor din Bucureşti

Anunţul lui Nicuşor Dan vine în contextul în care, vineri, DNA a anunţat că Liviu Negoiţă a fost pus sub urmărire penală de procurori, fiind acuzat de abuz în serviciu. Secretarul Primăriei Sectorului 3, Marius Mihăiță, şi arhitectul-șef al Primăriei, Ștefan Dumitrașcu, sunt şi ei urmăriţi penal în acelaşi dosar. 

Anunţul complet, făcut de Nicuşor Dan pe pagina de Facebook vineri seară:

„Pentru că a apărut întrebarea de ce am făcut plângere penală împotriva lui Liviu Negoiță (PDL) în imediata apropiere a campaniei pentru București, țin să fac următoarele precizări:

1. Plângerea penală a fost făcută în septembrie 2014 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

2. Deoarece Liviu Negoiță este de profesie avocat, dosarul a fost transferat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, unde plângerea a fost respinsă ca fiind neîntemeiată.

3. Am acționat în judecată Parchetul la Curtea de Apel București iar în octombrie 2015, am câștigat procesul. Curtea de Apel a dispus ca Parchetul să reia urmărirea penală împotriva lui Liviu Negoiță.

4. În urmă cu 3 luni de zile, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a trimis dosarul la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

5. Astăzi, la un an și jumătate de la depunerea plângerii, DNA a anunțat începerea urmăririi penale.

6. Termenul de prescripție pentru faptele urmărite este de 10 ani de la comitere, deci se pot prescrie în 2018-2019 și nu înainte de finalizarea procesului, cum insinua cineva.

Legat de acest subiect, aș vrea să mai adaug următoarele:

1. Un alt primar împotriva căruia am făcut plângere penală în ianuarie 2014 este Andrei Chiliman (PNL). DNA a început urmărirea penală împotriva lui în urmă cu 3 luni de zile.

2. În afară de cele două plângeri penale de mai sus, am depus încă 20 de plângeri penale împotriva TUTUROR primarilor din București.

3. Din cele 20 de plângeri penale, 8 au fost respinse de Parchet. Am deschis acțiune în instanță împotriva Parchetului și am câștigat toate cele 8 procese, instanța dispunând (la fel ca în cazul lui Liviu Negoiță) reluarea urmăririi penale.

Mă aștept ca absolut toți primarii din București să fie condamnați pentru fapte de corupție! Și mă aștept ca la alegerile locale din acest an să punem cap jafului realizat de mafia din toate partidele în ultimii 25 de ani!

VĂ CHEM SĂ FACEM ÎMPREUNĂ CURĂȚENIE GENERALĂ ÎN PRIMĂRIILE DIN BUCUREȘTI!”

Cookies