Nicușor Dan aduce informații noi despre drumurile radiale care vor lega Bucureștiul de viitoarea Autostradă de Centură. „S-a făcut un pas important”

12 ian. 2023
805 Afișari
Nicușor Dan aduce informații noi despre drumurile radiale care vor lega Bucureștiul de viitoarea Autostradă de Centură. „S-a făcut un pas important”
Nicușor Dan aduce informații noi despre drumurile radiale care vor lega Bucureștiul de viitoarea Autostradă de Centură. „S-a făcut un pas important”. Sursa foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a publicat pe pagina sa de Facebook informații noi despre statusul drumurilor radiale care vor lega Bucureștiul de Autostrada de Centură care urmează să fie construită. Astfel, potrivit edilului, autoritățile au desemnat compania care a se va ocupa de realizarea studiului de fezabilitatea pentru Drumul Radial 1-Vest Expres, care va lega Bucureștiul de localitățile Domnești și Ciorogârla.

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a oferit informații noi despre stadiul în care se află cele zece drumuri radiale care leagă Bucureștiul de Autostrada de Centură ce se construiește în prezent. Astfel, edilul a anunțat faptul că pentru un drum radial a fost deja desemnată compania care se va ocupa de studiul de fezabilitate.

„S-a făcut un pas important pentru proiectul celor 10 drumuri radiale care vor lega Bucureștiul de viitoarea autostradă de centură.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București a desemnat câștigătorul procedurii de achiziție pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 1-Vest Expres (DR1), care va lega direct localitățile Domnești și Ciorogârla de Capitală.

Ca urmare a evaluării ofertelor, a întrunit punctajul cel mai mare asocierea Explan SRL (lider) – Geologic Site SRL – DP Consult SRL, cu o valoare de 12.639.864 lei fără TVA. Termenul pentru elaborarea documentului este de 12 luni de la semnarea contractului.”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Drumul Radial 1-Vest Expres va avea o lungime de aproximativ 9km și va lega Bulevardul Timișoara de centura Capitalei și de viitoarea Autostradă A0. Acesta va avea, precum o autostradă, 4 benzi, câte 2 pe fiecare sens, trotuare dar și piste pentru biciclete. Studiul de fezabilitate va duce la alegerea variantei de aliniament stradal care se potrivește cel mai bine dintre cea cu lățime de 21 de m, cea de 28 de m și cea de 32 de m.

Care este situația la celelalte nouă drumuri radiale, potrivit lui Nicușor Dan

Edilul a anunțat că alte trei drumuri radiale se află în acest moment în stadii diferite de evaluare, procedura de depunere a ofertelor pentru licitație fiind încheiată. Este vorba despre următoarele drumuri radiale:

  • Drumul Radial 4 (DR 4 – Nord Expres) – va avea o lungime de aproximativ 11,5 km și va face legătura între localitatea Corbeanca și Municipiul București – etapa de evaluare a ofertelor tehnice.
  • Drumul Radial 9 (DR 9 Sud Expres) – va avea o lungime de aproximativ 13 km și va face legătura între localitatea Vidra şi Municipiul Bucuresti – etapa de evaluare a ofertelor tehnice.
  • Drumul Radial 10 – Măgurele Expres (DR 10) – va avea o lungime de aproximativ 11 km și va face legătura între Municipiul București și orașul Măgurele – etapa de evaluare a documentelor DUAE (Document Unic de Achiziție European).

Între timp, celelalte șase drumuri radiale, respectiv DR3, DR5, DR6, DR7, DR8 și DR2 se află momentan în stadiul de analiză de favorabilitate:

  • DR3 – Giulești Expres – va avea o lungime de aproximativ 10 km și va face legătura comuna Săbăreni, județul Giurgiu, de Municipiul București.
  • DR5 – Pipera Expres – va avea o lungime de aproximativ 10,5 km și va face legătura între Municipiul București și localitățile Otopeni – Tunari – Voluntari.
  • DR6 – Afumaţi Expres – va avea o lungime de aproximativ 4,4 km, va face conexiunea Autostrăzii A0 cu DN2 și va fi o variantă de ocolire a localității Afumaţi.
  • DR7 – Est Expres – va avea o lungime de aproximativ 6 km și va face legătura între Municipiul București și localitatea Moara Domnească.
  • DR8 -Splai Expres – va avea o lungime de aproximativ 5,5 km și va face legătura între Municipiul București și zona metropolitană prin nodul Cernica.
  • Drumul Radial 2 – DR2 – Autostrada A1, va avea o lungime de aproximativ 12 km fiind de fapt extinderea Autostrăzii A1 la trei benzi pe sens între km 10 și km 23 a Autostrăzii A1. Acest proiect va fi realizat de CNAIR.

Ar putea fi o imagine cu hartă

Nu în ultimul rând, finanțarea pentru studiile de fezabilitate va fi asigurată de Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), conform lui Nicușor Dan.

CITEȘTE ȘI

“Grijă mare, aici îți rupi mașina!” Bulevardul din București unde șina de tramvai pare proaspăt ieșită dintr-un bombardament

Polițistii din București care și-au îngropat carierele. Au bătut un om în secție și au fost trimiși să lucreze în cimitir

„Chapeau, Clotildo!” Primărița anunță o investiție în blocuri pentru tineri în Sectorul 1 din București și stârnește un val de comentarii

Cookies