Nicușor Dan admite că a fost sponsorizat, în campania din 2016, de Horia Manda, acum în consiliul de administrație al One United. „Îl cunosc de vreo 20 de ani”

23 mai 2024
647 afișări
Nicușor Dan admite că a fost sponsorizat, în campania din 2016, de Horia Manda, acum în consiliul de administrație al One United. „Îl cunosc de vreo 20 de ani”
Nicușor Dan admite că a fost sponsorizat, în campania din 2016, de Horia Manda, acum în consiliul de administrație al One United. „Îl cunosc de vreo 20 de ani”. Sursa foto: Agerpres

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat joi că Horia Manda, membru al Consiliului de administrație al One United Properties, s-a numărat printre sponsorii campaniei sale electorale din 2016, finanțându-l pe edil prin Romanian-American Enterprise Fund și Axxess Capital. Primarul a menționat doar că a primit din partea a șase donatori sume „mai mari de 10.000 de lei”, însă nu a precizat exact sumele primite.

Nicușor a prezentat în cadrul unei conferințe de presă faptul că în campania sa electorală din 2016 a fost sponsorizat de șase oameni de afaceri, printre care și Horia Manda, membru al consiliului de administrație al One United Properties, una dintre cele mai mari și cunoscute companii imobiliare din țară. Manda l-a sponsorizat pe Nicușor Dan prin Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) și prin Axxess Capital. RAEF a apărut în 1994, fiind fondat de Congresul Statelor Unite, fondurile de 50 de milioane de dolari venind de la U.S Agency for International Development.

Nicușor Dan a declarat că a fost sponsorizat în campania electorală din 2016 de mai mulți afaceriști, printre care și Horia Manda

Pe lângă Horia Manda, Nicușor Dan a fost sponsorizat în campania sa electorală din 2016 și de George Iacobescu, Alexandru Lăpușan, Nicolae Rațiu și Florin Talpeș.

George Iacobescu este un afacerist român, CEO al proiectului Canary Wharf din Londra, al doilea cel mai mare centru economic din capitala Regatului Unit. Iacobescu a realizat proiectul Canary Wharf, unde se află a treia cea mai înaltă clădire din Regat, One Canada Square, efort pentru care a primit titlul de „Sir” din partea Reginei Elisabeta a II-a.

Nicușor Dan a explicat că se cunoaște cu Manda de 15-20 de ani, și susține că „nu crede” că făcea parte din consiliul de administrație al One United Properties la momentul în care i-a sponsorizat campania electorală:

„Horia Manda este un matematician. Îl cunosc de cel puțin 20 de ani sau 15 ani de când am organizat Școală Superioară din București. A fost unul din donatorii din 2016, nu cred că era în One atunci. A fost unul din donatorii din 2016. Eu nu am primit niciodata donații de la One, să fie clar. Pe domnul Manda îl cunosc. Deci din perioada 2000-2006 îl cunosc. A fost unul din sponsorii Scolii normale superioare, la care am fost în mod voluntar directorul executiv. Când mă întâlnesc evident că vorbesc cu dumnealui. Ultima oară cred că m-am întâlnit la ambasada americană sau ambasada franceză, anul trecut”, a declarat Nicușor Dan legat de relația sa cu Horia Manda.

CITEȘTE ȘI

Restricții de circulație în zona Ghencea, între Strada Brașov și Râul Doamnei. TCMB: Distrigaz a intervenit la o avarie

VIDEO | Cum e la Târgul Anticarilor din Parcul Obor. O stradă plină cu tarabe cu de toate, de demult: cărți, tablouri, pick-up-uri, mărgele, ceasuri și alte minunății

Nicușor Dan și declarația lui electorală de pe Aleea Modrogan: Acesta este un exemplu de mafie imobiliară

Cookies