HUFFÎN BUCUREȘTILIBERTATEAȘTIRI

Nicușor Dan acuză o „brambureală administrativă” în București: Relaţia total dezordonată dintre Primăria Capitalei şi primăriile de sector VIDEO

Primarul Nicușor Dan a avut, vineri, o conferință de presă importantă, după ce în ultimele două zile a purtat discuții cu directorii din primării privind bugetul pe anul 2021. Edilul acuză o brambureală administrativă în Capitală și o relație total dezordonată dintre Primăria București și primăriile de sector.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că există o „brambureală administrativă” în Bucureşti, relaţia dintre municipalitate şi primăriile de sector fiind „total dezordonată”, deoarece nu se respectă strict atribuţiile care revin fiecărei entităţi.

Anunțul lui Nicușor Dan

„Vreau să vă spun nişte lucruri care ţin de brambureala administrativă din Bucureşti, adică de relaţia total dezordonată dintre Primăria Capitalei şi primăriile de sector. Primăria Capitalei, în administraţiile anterioare, s-a angajat să asfalteze ea străzi periferice şi să ducă acolo apă şi canalizare, deşi astea sunt evident în atribuţia primăriilor de sector.

Primăria Capitalei s-a angajat să anvelopeze blocuri. Din nou, un atribut care revine primăriilor de sector. Sunt sectoare care au adăposturi pentru oamenii străzii, sunt sectoare care nu au. Nu există o ordine aici. Sunt sectoare care fac marcaje rutiere, sunt sectoare care nu fac marcaje rutiere”, a explicat primarul general, într-o conferinţă de presă susţinută vineri.


Nicușor Dan a menţionat că va intensifica ritmul întâlnirilor cu primarii de sector, vineri urmând să aibă întrevederi cu patru dintre aceştia.

Lipsă de acorduri între Primăria Capitalei și primăriile de sector

„Sunt multe din străzile mici din centru, cum sunt cazuri în jurul Primăriei, nu pot să fie organizate în momentul de faţă ca parcări publice, pentru că ţin de sectoare şi nu există un acord între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. Sunt sectoare care au adăposturi pentru câini comunitari, sunt sectoare care nu au adăposturi pentru câini comunitari. Pentru fiecare din aceste lucruri şi, desigur, că sunt multe altele, vom intensifica ritmul de întâlniri cu primarii de sector. Chiar azi mă voi vedea cu patru primari de sector, pentru mai multe chestiuni”, a spus Nicușor Dan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button