Nicușor Dan a vrut să-i îmbuneze pe bucureșteni, dar s-a și văicărit puțin, așa că oamenii au explodat. Bonus: mesajul unor părinți pentru primar

08 iun. 2021
327 Afișari
Nicușor Dan a vrut să-i îmbuneze pe bucureșteni, dar s-a și văicărit puțin, așa că oamenii au explodat. Bonus: mesajul unor părinți pentru primar

În vreme ce voi poate că fugăreați muște și țânțari cu pliciul sau căutați căpușe cu lupa pe sub pielea copilului, primarul Nicușor Dan s-a așezat la calculator și a început să scrie. Părea destul de mulțumit. Adevărul e că se anunțase deja și ploaie, situație meteo care mai taie din mirosul de gunoi de prin oraș. Așadar, primarul și-a dat părul din ochi cu o mână și cu cealaltă a început să le scrie alegătărilor pe, desigur, Facebook: "Dragi cetățeni, au început operațiunile de dezinsecție și deratizare."

Acum, că a început vara și aproape că ne-am obișnuit cu țânțarii, căpușele și cu toate celelalte bâzdâgănii care ne băzâie ba enervant, ba periculos (bașca șobolanii care nu-s deloc bucătărași simpatici ca în desene animate), Nicușor Dan ne-a zis că scăpam. Gata, scăpăm de vietăți incompatibile cu viața de oraș cool, dichisit, civilizat etc.

V-am zis și dimineață că primarul general a anunțat Marea Operațiune de Dezinsecție și Deratizare.

Așadar, Nicușor Dan anunță:

Ieri seară au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în Capitală.Tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor au loc în tot Bucureștiul, începând de la periferie spre centru. Aceste tratamente se fac în fiecare seară, începând cu ora 9 și vor dura 7 zile, urmând să se lucreze simultan cu 12 echipe. În parcuri se va intra în zilele de joi și vineri, astfel încât acestea să fie pregătite pentru plimbările bucureștenilor la sfârșit de săptămână. Pentru deratizare, fiecare asociație de proprietari va fi anunțată de începerea tratamentului, ca să nu fie afectate animalele de companie care sunt plimbate în jurul blocurilor. Activitățile de dezinsecție și deratizare vor fi repetate de mai multe ori pe timpul verii și al toamnei. Aș fi vrut să începem aceste operațiuni mai devreme, dar situația financiară a primăriei (datoriile curente de 3 miliarde, conturile poprite, investițiile blocate) ne-a forțat să decidem tăieri sau amânări de cheltuieli. Nu e plăcut atunci când scoți gunoiul de sub preș, dar acum suntem pe un drum bun, iar primăria își va îndeplini obligațiile față de bucureșteni.

La o simplă analiză pe text (un de cel mult clasa a patra) se observă că autorul a vrut să zică două lucruri:

  1. Se despăduchează orașul
  2. Orașul se despăduchează atât de târziu în an pentru că – destul de firesc, cumva știam deja – greaua moștenire

Spre deosebire de vremurile de glorie pe care Nicușor Dan le-a trăit cândva în social media, când orice cuvânt și orice buclă primea like, ador și comentariu încântat, de data asta s-a cam dus amorul.

Primarul anunță dezinsecția. Oamenii anunță că-s deja nervoși

Tot pe vremuri, reacțiile și comentariile la postările lui Nicușor Dan erau mult, mult mai multe. Acum, la ora la carea scriem, reacțșii sunt vreo 700, comentarii sunt puțin peste 200. Iar multe dintre comentarii sunt fie sarcastice, fie de-a dreptul furioase. Mulți sunt părinți ai căror copii s-au întâlnit deja cu căpușele prin parcuri. Spicuim:

  • Eva Garleanu

Pentru cele 85 de cazuri de copii mușcați deja de căpușe plătește primăria tratamentul?

  • Carol Dan

Pe fetița mea a mușcat-o o capusa în Tineretului. Roaga-te să nu se îmbolnavească!

 

  • Marcela Marghitas

Domnule primar, am votat pentru schimbarea Bucureștiului, ce văd acum în parcul Circului…  este un parc practic abandonat, iarba până la gât, locurile de joacă vai mama lor, aleile nu sunt măturate, florile și copacii se îneacă în iarba netunsă de un an..Nu știu ce faceți la primărie, dar puneți mâna și faceți vă treaba de primar al Bucureștiului…. Imediat suntem la un an de la alegerile locale, iar Bucureștiul a devenit o groapă de gunoi.. Rușine! Cu sau fără buget, primarul trebuie să găsească soluții pentru București..

  • Andrei Stanko

Foarte târziu!!! Mai avem puțin și transformăm Bucureștiul în gradina zoologica, în junglă. Cred că cel mai corect ar fi se se organizeze un referendum pentru demiterea Dvs. și lui Clotilde Armand

  • Mihai Mihai

Super! În parcul Tineretului, printre buruienile de 1m inaltime, colcăie capusele, șobolanii și țânțarii. Arată parcul la fel ca tunsoare dvs!

  • Marius Dobrescu

Dezinsecție și deratizare în iarba înaltă până la brâu? Unde ai mai văzut aşa ceva, primarul lui peşte?

  • Dan Paraschiv

În sfarsit! Dar încă o vară pierdută…. Poate ambrozia nu vă va lua prin surprindere!

Acestea sunt doar comentariile despre situația propriu-zisă cu țânțarii, căpușele, șobolanii și ce alte dihănii s-or mai fi aciuat prin București. Mai sunt și cele despre cât costă combustibilul și cu mașinile folosite de Primăria Capitalei în marea opreațiune de dezisecție și deratizare.

Cookies