Nicușor Dan a vizitat stația de epurare de la Glina. ”Sănătatea populației și protecția mediului sunt priorități pentru PMB”

24 iun. 2021
137 Afișari
Nicușor Dan a vizitat stația de epurare de la Glina. ”Sănătatea populației și protecția mediului sunt priorități pentru PMB”

Nicușor Dan a vizitat, joi, stația de epurare de la Glina. Primarul General al Capitalei a precizat că sănătatea populației și protecția mediului înconjurător sunt priorități pentru instituția pe care o conduce.

Nicușor Dan a susținut, joi, o conferință de presă la stația de epurare Glina. Primarul a vorbit despre derularea proiectului-cheie pentru tratarea apelor uzate din București și pentru îmbunătățirea calității apelor subterane și de suprafață din această zonă.

„La stația de epurare Glina se derulează proiectul-cheie pentru tratarea apelor uzate din București și pentru îmbunătățirea calității apelor subterane și de suprafață din această zonă. Sănătatea populației și protecția mediului înconjurător sunt priorități pentru Primăria Capitalei. Urgente sunt și îmbunătățirea calității aerului, dar și colectarea și tratarea apelor uzate. Toate acestea au impact asupra vieții de zi cu zi a fiecărui bucureștean, iar scopul nostru este să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor și a mediului în care trăiesc”, a transmis Nicușor Dan.

Primăria Capitalei are o situație financiară stabilă

Primarul general al Capitalei a mai precizat că situaţia financiară a Primăriei şi relaţiile contractuale pentru diferite investiţii în curs sunt „mai mult decât stabile”, asigurând că autoritatea locală face tot ce ţine de ea pentru a plăti societăţile comerciale partenere la timp.

„Municipalitatea a avut o perioadă financiară foarte dificilă, a fost şi criza sanitară, dar în ciuda acestor dificultăţi, constructorii (asociere FCC – Suez, n.r.) au continuat să lucreze pentru acest obiectiv foarte important pentru Bucureşti şi ţin să le mulţumesc. În acest moment, atât situaţia financiară a primăriei, cât şi relaţiile noastre contractuale pentru diferitele investiţii pe care le avem în curs sunt mai mult decât stabile şi pot să asigur pe oricare dintre societăţile comerciale care sunt în contract cu noi sau care vor fi partenere cu noi în contracte de investiţii ulterioare că suntem oameni serioşi şi facem tot ce ţine de noi ca să plătim la timp, cerând în acelaşi timp ca domniile lor să livreze ceea ce au promis, la timp”, a spus Nicuşor Dan.

Valoarea totală a proiectului „Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti – Etapa II” este de 1,7 miliarde lei.

Nicuşor Dan a subliniat că este proiectul cel mai mare pe care Municipalitatea îl desfăşoară în acest moment şi staţia ar urma să fie finalizată anul viitor.

Cookies