FOTO | Nicușor Dan a participat la Sărbătoarea Florilor de Cireș în Parcul Herăstrău. La Hanami a fost și ambasadorul Japoniei la București

17 apr. 2022
2197 Afișari
FOTO | Nicușor Dan a participat la Sărbătoarea Florilor de Cireș în Parcul Herăstrău. La Hanami a fost și ambasadorul Japoniei la București
Nicușor Dan a participat la Sărbătoarea Florilor de Cireș în Parcul Herăstrău. La Hanami a fost și ambasadorul Japoniei la București. Sursa foto: PMB

Nicușor Dan a participat sâmbătă, alături de ambasadorul Japoniei la București, la Hanami – Sărbătoarea Florilor de Cireș, care a avut loc în Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău.

Nicușor Dan a participat la Sărbătoarea Florilor de Cireș în Parcul Herăstrău

Nicușor Dan a participat la Hanami - Sărbătoarea Florilor de Cireș. Sursa foto: PMB
Nicușor Dan a participat la Hanami – Sărbătoarea Florilor de Cireș. Sursa foto: PMB

Primarul General al Capitalei a participat sâmbătă la Hanami – Sărbătoarea Florilor de Cireș. Evenimentul a avut loc în Grădina Japoneză din Parcul Parcul Regele Mihai I (Herăstrău). Alături de Nicușor Dan, au fost și E.S. Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei la București, dar și secretarul de stat în Ministerul Culturii, Diana Ștefana Baciuna.

Nicușor Dan a mulțumit Ambasadei Japoniei pentru Sărbătoarea Florilor de Cireș la București, dar și pentru oportunitatea de a descoperi cultura poporului.

„În cultura japoneză floarea de cireş este un simbol al efemerului iar în această zi de sărbătoare trebuie să reflectăm asupra fragilităţii condiţiei noastre şi să ne străduim fiecare dintre noi să lăsăm în urmă ceva trainic”, a declarat Primarul General, potrivit unui comunicat transmis de PMB.

Nicușor Dan a mai declarat că s-ar bucura ca relaţiile între România şi Japonia să rămână la fel de trainice, așa cum au fost în ultimii ani.

La Hanami a fost și ambasadorul Japoniei la București

Sărbătoarea Florilor de Cireș în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I. Sursa foto: PMB
Sărbătoarea Florilor de Cireș în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I. Sursa foto: PMB

E.S. Hiroshi Ueda a explicat ce simbolizează floarea de cireș – este floarea națională a Japoniei, iar în lunile martie și aprilie, momentul în care înfloresc cireștii, japonezii sărbătoresc sosirea primăverii. Acesta este un obicei vechi de o mie de ani.

Secretarul de stat în Ministerul Culturii a spus că, în ultimii doi ani, din cauza pandemiei, acest festival nu a putut fi organizat, dar cu toatea acestea, în București au fost organizate mai multe evenimente culturale dedicate aniversării în anul 2021 – centenarului stabilirii relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia.

În cadrul evenimentului de sâmbătă, au fost organizate sesiuni de:

  • ceremonia ceaiului,
  • ateliere de origami sau de caligrafie,
  • expoziție de kimonouri și yukata,
  • fundalul muzical a fost asigurat de tobele japoneze ale trupei Kodama Taiko și de muzică de flaut japonez (shakuhachi).
Tobele japoneze ale trupei Kodama Taiko. Sursa foto: PMB
Tobele japoneze ale trupei Kodama Taiko. Sursa foto: PMB
Cookies