Nicușor Dan a început ședința CGMB. Proiecte importante pe ordinea de zi, vin autobuzele electrice în București LIVE VIDEO

02 aug. 2021
256 afișări
Nicușor Dan a început ședința CGMB. Proiecte importante pe ordinea de zi, vin autobuzele electrice în București LIVE VIDEO
Nicușor Dan a început ședința CGMB. Proiecte importante pe ordinea de zi, vin autobuzele electrice în București LIVE VIDEO. sursa foto: captura video

Nicușor Dan a început ședința CGMB de luni dimineața cu un discurs important în care a prezentat cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi. Printre acestea se anunță că urmează noi licitații pentru autobuzele electrice din București. Vedeți ședința live video mai jos.

Primarul Nicușor Dan a venit luni cu o serie de anunțuri importante cu privire la ședința CGMB ce are loc luni dimineață și despre care b365.ro v-a vorbit pe larg aici.

Anunțul lui Nicușor Dan

Edilul a vorbit despre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi, printre care achiziționarea de autobuze electrice din fonduri europene, după ce Gabriela Firea nu a reușit acest lucru chiar dacă o hotărâre în acest sens a fost votată în 2018.

Bună dimineața și bine ați venit la ședința CGMB de astăzi. Avem mai nmulte subiecte importante pe ordinea de zi. Avem patru proiecte care vizează achiziția de autobuze electrice. Într-o ședință precedentă am aprobat studiul de oportunitate pentru majorarea prețurilor. Achiziționarea de autobuze elctrice din fonduri europene a fost o promisiune neonorată a fostei administrație. Încă din 2018 există o hotărâre de Consiliu.

Au urmat două licitații eșuate pentru că prețurile nu erau prețurile corecte din piață. Ce facem noi a fost să actualizăm aceste prețuri, astfel avem o licitație reușită și să cumpărăm 100 de autobuze electrice și să folosim banii europeni care ne sunt alocați, a transmis Nicușor Dan.

Ce alte proiecte importante mai sunt pe listă

Nicușor Dan a mai amintit că a semnat contractul pentru cele 100 de tramvai, tot din bani europeni, iar primul tramvai din cele 100 va veni vara anului viitor.

„Avem trei proiecte prin care desființăm companiile municipale. Azi vorbim de compania Tehnologia Informației și Compania Cimitire, companii neprofitabile. Municipalitatea a plătit altă companie de pază decât propria companie. La Compania Cimitire situația este și mai gravă, aici un raport al MF pentru cheltuieli nejustificate, inclusiv pentru achiziția de terenuri cu prețuri mai mari decât prețul pieței. Există un dosar penal pentru ce s-a întâmplat în această companie”, a mai amintit primarul Capitalei.

O noutate pentru București

De asemenea, Nicușor Dan a mai amintit de o noutate, aceea că cetățenii ori ONG-uri pot să propună proiecte, iar o parte dintre acestea vor fi finanțate cu două milioane de lei. De asemenea, PMB mai finanțează ONG-urile pentru protecția mediului și protecția animalelor cu 1.4 milioane lei prin proiecte finanțate între 10.000 și 100.000 de lei.

De asemenea, pe listă mai există și proiectul prin care se dă teren din Bulevardul Timișioara către primăria S6 pentru a realiza un spațiu în care să fie ținute mașinile ridicate, iar tot azi se încheie actul adițional la contractul cu Mc Donalds, pentru 6 locații din București.

„În urma acestui contract noi primeam undeva la 1 milion de lei pe an. După semnarea contractului vom primi 5 milioane de lei pe an”, a mai explicat Nicușor Dan.

Cookies