Nicușor Dan a început să monteze luminițe de Crăciun în București. Doar centrul Capitalei va fi luminat festiv

12 nov. 2021
80 Afișari
Nicușor Dan a început să monteze luminițe de Crăciun în București. Doar centrul Capitalei va fi luminat festiv
Nicușor Dan a început să monteze luminițe de Crăciun în București. Doar centrul Capitalei va fi luminat festiv. sursa foto: Facebook Nicușor Dan

Nicușor Dan a început să monteze luminițe de Crăciun în București, potrivit unui anunț făcut de primar încă de joi seară pe Facebook. Totuși, doar centrul Capitalei va fi luminat festiv, mai transmite primarul.

Joi seară a început în București montarea de luminițe de Crăciun, potrivit unor informații oferite de primarul Capitalei, Nicușor Dan. Primele dintre acestea au fost amplasate și testate în Piaţa Constituţiei.

Anunțul lui Nicușor Dan privind montarea de luminițe de Crăciun

Primarul general a decis începerea acțiunilor de montare a luminițelor de Crăciun, deoarece PMB are nevoie de aproape o lună pentru a le monta pe toate. Ele ar urma să fie aprinse, ca în fiecare an, la 1 decembrie.

„Am început montarea decoraţiunilor de Crăciun în Bucureşti. Primele luminiţe au fost montate în Piaţa Constituţiei, urmând să le instalăm pe toate până la sfârşitul lui noiembrie”, a transmis primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook, încă de joi.

Prețul pentru instalarea lor, de nouă ori mai mic decât în mandatul Gabrielei Firea

Nicușor Dan a mai amintit că vor fi folosite decoraţiunile pe care Municipalitatea le are deja în depozite după ce în anii trecuți a cumpărat de vreo 6 milioane de lei. Mai mult, costul de montaj a scăzut de vreo 9 ori, mai spune edilul.

„Ne vom limita la ornamente pentru zona centrală a oraşului. O operaţiune pentru care în trecut Primăria Generală plătea 9 milioane de lei se va face în acest an cu doar 1 milion de lei. Pregătim şi alte surprize de sărbători – tot cu cheltuieli reduse din partea PMB, dar cu implicarea mai puternică a agenţilor economici privaţi”, a mai transmis edilul Capitalei.

Astfel, banii se vor cheltui doar pentr montarea lor, a mai explicat primarul zilele trecute, mai ales că PMB are luminițe de Crăciun cumpărate din belșug anii trecuți.

Astfel, Compania Municipală Iluminat Public București are în stoc 3.181 de instalații de iluminat și doar acestea vor fi montate. Se pare că acestea au fost folosite și în ultimii ani, iar restul se închiriau de la aceeași firmă de la care au fost cumpărate.

Cookies