Nicușor Dan a început să facă plățile către bucureșteni. Banii intră în conturi joi și vineri

13 ian. 2021
1384 Afișari
Nicușor Dan a început să facă plățile către bucureșteni. Banii intră în conturi joi și vineri

Primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan, anunţă că s-au făcut, miercuri, mai multe plăţi pentru ajutoare sociale, fiind plătite şi anumite restanţe. Banii vor intra în conturile beneficiarilor în zilele de joi şi vineri, mai transmite edilul.

Nicușor Dan le promite bucureștenilor că plățile vor continua în cursul lunii februarie, pentru a acoperi cât mai repede restanțele, fiind vorba de luni întregi neplătite.

Anunțul lui Nicușor Dan

„Primăria Municipiului București a efectuat azi mai multe plăți sociale, fiind la zi cu sumele pentru familiile monoparentale, prevenirea abandonului școlar, copiii cu dizabilități și victimele violenței în familie.

Tot azi am plătit o serie de restanțe: banii pentru nou-născuți (restanțele pentru luna iulie), stimulentele pentru femeile însărcinate (sumele aferente lunii septembrie) și stimulentele pentru persoanele adulte cu dizabilități (jumătate din sumele aferente lunii noiembrie).

Beneficiarii acestor sume vor avea banii pe card în cursul zilelor de joi și vineri.

După ce vom primi noi sume de la bugetul de stat (ceea ce se va întâmpla după aprobarea bugetului pe 2021 în Parlament, în cursul lunii februarie), vom face și alte plăți, străduindu-ne să acoperim cât mai repede toate restanțele”, a transmis primarul Nicușor Dan pe Facebook.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti acordă stimulente în valoare de 1.000 lei pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală, 500 de lei pentru adulţii cu dizabilităţi, ajutoare sociale comunitare pentru susţinerea familiilor monoparentale şi un sprijin financiar pentru prevenirea abandonului şcolar (cele din urmă se calculează în funcţie de veniturile familiei).

Nicușor Dan a întâmpinat probleme cu plata stimulentelor pentru persoanele cu dizabilități de la preluarea mandatului.

În 27 octombrie, primarul general al Capitalei vorbea despre existența „unui blocaj financiar”, după ce DGAS București anunțase pe pagina de Facebook a instituției că nu are banii necesari pentru a efectua aceste plăți.

Cookies