Nicușor Dan a început calculele privind bugetul Capitalei în 2021. Întâlnire importantă cu toți directorii din primărie. ONG-urile au participat și ele

21 ian. 2021
38 Afișari
Nicușor Dan a început calculele privind bugetul Capitalei în 2021. Întâlnire importantă cu toți directorii din primărie. ONG-urile au participat și ele

Au început discuțiile privind bugetul Capitalei. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a discutat miercuri cu directorii din primărie pe marginea datoriilor, cheltuielilor curente şi investiţiilor, la întâlnire participând şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Bugetul Capitalei a fost miercuri în discuții. Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, alături de directorii din primărie și de societatea civilă au avut un dialog cu privire la modul în care vor fi folosiți banii bucureștenilor în acest an.

Anunțul PMB după discuțiile privind bugetul Capitalei

„Primarul general, Nicuşor Dan, a iniţiat un dialog transparent pe marginea datoriilor, cheltuielilor curente şi investiţiilor cu toţi directorii din primărie. (…) Astăzi, 20 ianuarie, a avut loc prima rundă a acestor dezbateri, la care atât reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale, cât şi consilierii generali au putut adresa întrebări punctuale directorilor şi specialiştilor din fiecare domeniu în parte. Urmează ca, pe baza acestor discuţii, care vor continua şi cu alţi factori responsabili pentru dezvoltarea Bucureştiului, să fie conturat bugetul pentru 2021”, a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Edilul general a subliniat că este important ca bugetul Capitalei să reflecte în mod real nevoile cetăţenilor şi să acopere cheltuielile necesare pentru proiectele în desfăşurare şi pentru noi investiţii.

Bugetul se discută în mod transparent

„Pentru prima dată, bugetul se discută în mod transparent şi foarte deschis atât cu directorii şi specialiştii din Primărie, cât şi în prezenţa consilierilor generali şi a organizaţiilor non-guvernamentale”, a declarat Nicuşor Dan.

La discuţii au participat reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, precum Funky Citizens, Grow Up Romania, Greenpeace, OAR Bucureşti, NOD Makerspace, Grupul de Iniţiativă Civică Chibrit, Fundaţia Comunitară Bucureşti, MKBT, ARCEN, EDIT, Fundaţia Cărtureşti, AMAIS, BAZA, ASOP, Centrul de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice, Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu, Parcul Natural Văcăreşti.

De asemenea, au fost convocaţi directorii din domeniul transporturilor, inclusiv STB, Direcţia Generală Investiţii, Fonduri Europene, Arena Naţională, directorii de la Utilităţi, Situaţii de Urgenţă, Serviciul EURO 2020, Direcţia Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, Direcţia de Mediu, precum şi cei de la Direcţia Administrativă, Direcţia Informatică şi Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism. În zilele următoare sunt programate întâlniri şi cu ceilalţi directori din cadrul Primăriei şi instituţiile subordonate.

Totodată, au participat cei doi viceprimari ai Capitalei, Stelian Bujduveanu şi Horia Tomescu, precum şi consilieri generali, membri în Comisia Economică, Buget, Finanţe din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Ce a transmis Nicușor Dan după ședință

„Construim în mod transparent bugetul Primăriei Capitalei pentru acest an – împreună cu direcțiile PMB, consilierii municipali și organizațiile non-guvernamentale. Fără aranjamente contra bucureștenilor, fără dictat administrativ, fără cadouri pentru „băieți deștepți”.
Azi am avut prima rundă de discuții, concentrându-ne pe transport, mediu înconjurător, urbanism, educație și cultură. Urmează discuții pe celelalte domenii, iar la sfârșitul acestei luni vom avea o primă formă a bugetului pentru 2021, care va fi supusă dezbaterii publice în cursul lunii februarie. Sunt consultări autentice, nu mimate; luăm în calcul puncte de vedere diferite și promovăm soluții argumentate.
Va fi un buget cinstit și realist, care va ține cont atât de proiectele în derulare, cât și de nevoia pentru noi investiții”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.

Cookies