Nicușor Dan a găsit rezolvarea pentru criza gunoaielor din București prin bani europeni: În luna august vom avea un ADI

14 iul. 2021
168 Afișari
Nicușor Dan a găsit rezolvarea pentru criza gunoaielor din București prin bani europeni: În luna august vom avea un ADI
sursa foto: evz.ro

Primarul Nicușor Dan spune că a găsit rezolvarea pentru criza gunoaielor din București, folosind bani europeni. Totuși, pentru asta este nevoie de un ADI, și nu, Adi nu este un tip care vine și îți strange gunoaiele, este mai mult de atât.

Primarul Nicușor Dan spune că autoritățile din București au găsit o soluție pentru a rezolva criza gunoaielor ce se prelungește deja de o lungă perioadă de timp. Se pare că ajutorul va veni din fonduri europene, iar edilul a promis că în august un ADI (Asociația de dezvoltare intercomunitară) vine în ajutor.

Bani europeni pentru problema gunoaielor din București

Cea mai facilă soluție pentru problema gunoaielor din Capitală care tronează de luni de zile pare să fie fondurile europene. Totuși, nici PMB, nici primăriile de sector, nu pot să acceseze în prezent fonduri în această speță.

Totuși, edilul Capitalei anunță că luna viitoare va fi înființată Asociația de dezvoltare intercomunitară, prin care vor putea fi accesați bani europeni în problema gunoaielor. Mesajul a fost transmis chiar de primarul general, Nicușor Dan, după ședința care a avut-o miercuri la Primăria Sectorului 1, cu primarii de sector și prefectul Capitalei.

Anunțul lui Nicușor Dan

Edilul Nicușor Dan a mai spus miercuri că banii vor fi folosiți pentru a crea locuri speciale în vederea depozitării deșeurilor.

Pentru a accesa bani europeni, trebuie sa facem un ADI, o asociație de dezvoltare intercomunitară. Am agreat lucrul acesta de mai mult timp, suntem in procedură.

În luna august vom avea un ADI prin care și Primăria generală, și primăriile de sector vor putea să acceseze bani europeni pentru deșeuri, transmite Nicușor Dan.

De asemenea, primarul a mai explicat că o mare problemă pe care o are Capitala este că are un singur operator care depoztează gunoaiele, adică o singură groapă de gunoi la care merg toate primăriile, motvi pentru care prețul nu este sustenabil.

„Avem un singur operator care depozitează deșeuri, adică o singură groapa de gunoi în București la care primariile de sector merg fiecare dintre ele. Din cauza aceasta prețul este nesustenabil”, a explicat, miercuri, primarul general Nicușor Dan.

Cookies