Nicușor Dan a făcut cale întoarsă de la Palatul Victoria. Controverse legate de certificatul verde pe care nu-l deține

04 nov. 2021
377 afișări
Nicușor Dan a făcut cale întoarsă de la Palatul Victoria. Controverse legate de certificatul verde pe care nu-l deține

Întâlnirea Nicușor Dan-Florin Cîțu s-a mutat joi de la Guvern la sediul de partid al PNL, iar primarul general a aflat acest lucru când a ajuns la Palatul Victoria. Din cauza schimbării locului de întâlnire, în spațiul public au apărut controverse legate de faptul că primarul general nu are certificat verde și nu i-ar fi fost permisă intrarea în clădirea Guvernului.

Nicușor Dan a făcut joi cale întoarsă de la Palatul Victoria, acolo unde urma să discute cu premierul interimar Florin Cîțu despre prețul gigacaloriei din București și ajutorul pe care îl poate acorda Guvernul pentru a reduce factura bucureștenilor.

Întîlnirea dintre primar și premier s-a desfășurat, într-un final, la sediul PNL din Aleea Modrogan, iar Nicușor Dan a fost întrebat dacă i-a fost refuzat accesul în Palatul Victoria în lipsa certificatului verde de vaccinat. Primarul general amână vaccinarea de mai mult timp, pe motiv că nu a avut timp să se consulte cu medicul dacă este necesară vaccinarea sa după ce s-a îmbolnăvit în primăvară cu noul coronavirus moment de la care ar fi trecut în jur de 6 luni.

Întrebat de jurnaliști dacă i s-a cerut certificatul verde, Nicușor Dan a spus că a aflat la Palatul Victoria că locul întâlnirii s-a mutat la sediul PNL, acolo unde Florin Cîțu poartă negocieri zilele acestea pentru formarea unui nou guvern, fără a da un răspuns clar legat de accesul său.

„Nu am în momentul acesta, dar nu ăsta a fost motivul pentru care am venit aici, da? Am ajuns acolo și mi s-a comunicat să vin aici. Când am ajuns acolo mi s-a comunicat că întâlnirea s-a mutat, m-am urcat în mașină și am venit aici.”, a spus Nicușor Dan.

Primarul Capitalei Nicușor Dan a fost însoțit la întâlnire de Ciprian Ciucu, liderul PNL București și primar al Sectorului 6. Aceștia au discutat cu șeful Guvernului peste modalitatea prin care Palatul Victoria poate interveni pentru a scădea prețul final al gigacaloriei, astfel încât prețul de transport pe care îl acceptă ANRE, la propunerea Termoenergetica, să scadă. Un alt subiect a fost un ajutor de împrumut pe care îl poate acorda Guvernul pentru ca municipalitatea să achiziționeze ELCEN.

Nicușor Dan a oferit două motive pentru care nu s-a vaccinat. Prima dată el a spus că nu a avut timp să-și consulte medicul, iar a doua oară pentru că a fost infectat cu noul coronavirus în primăvară și nu a trecut timp suficient de la îmbolnăvire.

Cookies