Nicușor Dan a eliberat parcarea Primăriei Generale pentru 15 august când devine cu plată: Niciun angajat al primăriei (nici eu) nu va mai avea loc rezervat

12 aug. 2022
3039 Afișari
Nicușor Dan a eliberat parcarea Primăriei Generale pentru 15 august când devine cu plată: Niciun angajat al primăriei (nici eu) nu va mai avea loc rezervat

Nicușor Dan a anunțat vineri că aplicarea regulamentului de parcare din București, din data de 15 august, începe cu Primăria generală.

”Niciun angajat al primăriei (nici eu) nu va mai avea loc rezervat pe străzile din jur. Începând de marți, toate locurile de parcare din jurul primăriei vor avea statut de „parcări albastre” și vor putea fi folosite, prin plata cu ora sau cu abonament, de oricine dorește.”, a precizat acesta.

Primarul a precizat, ca să nu existe vreo confuzie, că singurele modificări începând de marți (16 august, zi lucrătoare după liberul de Sf.Maria) vizează „parcări albastre”. Nu vor exista modificări la „parcările albe”, parcări de reședință care țin de primăriile de sector și se supun altui regim, nici pentru locuri de parcare nemarcate (de exemplu parcările la marginea bordurii).

„Scopul Primăriei Generale e să descongestioneze traficul în zona centrală și să redea pietonilor cât mai multe dintre trotuare.”, a scris edilul-șef pe Facebook.

Din 15 august, parcările municipalității aflate majoritatea în centrul Bucureștiului, și care sunt marcate cu albastru, vor fi taxate anticipat în funcție de 3 zone, iar tarifele sunt 10lei/oră – zona 0, 5 lei/oră – zona 1 și 2,5 lei/oră – zona 2. Cine nu va plăti parcarea, sau va parca pe trotuar pentru a evita taxa, va putea fi sancționat cu amendă de 200 de lei, dar și cu blocarea roților.

Îți recomandăm și:

Cookies