ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Nicușor Dan a dispus oprirea unei construcții ilegale

Nicușor Dan a dispus oprirea unei construcții ilegale, după ce mai multe persoane i-au semnalat reluarea lucrărilor la o clădire fără autorizație.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a dispus oprirea unei construcții ilegale, vineri, după ce constructorul a reluat lucrările deși exista o hotărâre a Tribunalului de suspendare a autorizației.

“Am primit mesajul locatarilor care au semnalat reluarea unui abuz legat de disciplina în construcții și am acționat în consecință. Am dispus vineri oprirea lucrărilor la construcția ilegală din Vasile Lascăr 73-75. Primarul Firea a emis în 2019 autorizația pentru construirea unui imobil de 9 etaje într-o zonă protejată în care sunt permise 4 etaje”, a precizat edilul pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan a dispus oprirea unei construcții ilegale. Tribunalul suspendase autorizația în 2020

Constructorul reluase lucrările, deși exista o decizie de suspendare a acestora dată  de tribunal în septembrie 2020. În consecință, Primăria a trimis Poliția Locală pentru a stopa lucrările.

“Tribunalul a suspendat autorizația în septembrie 2020 la cererea Asociației Salvați Bucureștiul. O a doua cerere de suspendare a fost respinsă (pentru că opera deja o suspendare), iar beneficiarul și constructorul au forțat și au reînceput lucrările. Am trimis Poliția Locală și au oprit lucrările, aplicând hotărârea Tribunalului de suspendare a autorizației, care este în vigoare”, a mai spus Nicușor Dan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button