Nicușor Dan a demolat 10 construcții provizorii ridicate ilegal în centrul Bucureștiului. „Vom recupera cheltuielile cu demolarea de la proprietar”

03 feb. 2022
3468 afișări
Nicușor Dan a demolat 10 construcții provizorii ridicate ilegal în centrul Bucureștiului. „Vom recupera cheltuielile cu demolarea de la proprietar”
Nicușor Dan a demolat 10 construcții provizorii ridicate ilegal în centrul Bucureștiului. „Vom recupera cheltuielile cu demolarea de la proprietar” | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Poliția Locală a Capitalei împreună cu Administrația Domeniului Public din Sectorul 1 au desființat ieri mai multe construcții provizorii din lemn ce erau amplasate abuziv pe strada Tache Ionescu din Capitală.

Construcții provizorii demolate

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat printr-o postare pe Facebook că în cursul zilei de ieri au fost demolate 10 astfel de construcții provizorii. Acestea fuseseră ridicate fără a avea o autorizație de construcție. Chioșcurile erau amplasate în fața fostei case a lui Tache Ionescu, casă ce este acum moment istoric.

Zona respectivă este una protejată, astfel că construcțiile de acest gen, inclusiv chioșcurile nu sunt permise. Cu toate acestea legea a fost ignorată ce cel ce le-a ridicat în urmă cu câțiva ani. Cheltuielile ce au fost făcute pentru demolarea construcțiilor urmează să fie recuperate de la proprietar, după cum a declarat Nicușor Dan.

În Sectorul 6 chioșcurile de flori și ziare vor fi modernizate

La finalul anului trecut, Primăria Sectorului 6 anunța că se dorește modernizare chioșcurilor de flori și de ziare de pe raza sectorului. Chioșcurile moderne vor avea o suprafață de 8,1 mp, în comparație cu cele vechi ce au doar 5 m. costurile de producție ale acestora se ridică la circa 14.000 euro pe bucată. Comandarea acestor chioșcuri va fi făcută de Primăria Sectorului 6, iar costurile pentru acestea vor fi suportate de comercianți. Plata pentru acestea va putea fi făcută rapid sau lent.

Concursul Kiosk Design, prin intermediul căruia se va realiza modernizarea chioșcurilor a fost câștigat de patru arhitecți din Cluj. Aceștia au fost aleși în urma unei jurizări de a avut loc în data de 13 decembrie 2021, în cadrul unei conferințe de presă. Pentru ideea lor câștigătorii au fost premiați cu suma de 47.600 de euro. Pe lângă banii câștigați aceștia au semnat și contractul cu autoritățile locale pentru proiectarea chioșcurilor stradale.

Proiectul chioșcurilor moderne din Sectorul 6 al Capitalei
Proiectul chioșcurilor moderne din Sectorul 6 al Capitalei | Sursă foto: Primăria Sectroului 6

În Sectorul 6 există un număr de aproximativ 200 de chioșcuri pentru flori și pentru presă tipărită. Conform Primăriei circa 30% dintre acestea ocupă ilegal spațiul public. Cele 25 de propuneri ale primăriei pot fi consultate la  Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.

 

Cookies