Nicușor Dan a anunțat cum vor fi reabilitate clădirile cu risc seismic din București

04 mart. 2021
127 Afișari
Nicușor Dan a anunțat cum vor fi reabilitate clădirile cu risc seismic din București

Nicușor Dan a anunțat cum vor fi reabilitate clădirile cu risc seismic din București. Primarul General a vorbit despre acest subiect în cadrul undei dezbateri organizată de Biblioteca Academiei Române.

Nicușor Dan a anunțat cum vor fi reabilitate clădirile cu risc seismic din București. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă salvarea Capitalei. Nicuşor Dan, primarul general al Bucureştiului, a declarat joi, la o dezbatere organizată de Biblioteca Academiei Române, că prin intermediul acestuia vor fi consolidate mai multe clădiri municipale din „capitala cea mai afectată de risc seismic din Uniunea Europeană”.

Problema acestor clădiri este prioritară, a spus Nicuşor Dan.

„Bucureştiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din Uniunea Europeană. Această problemă este o prioritate pentru administraţia pe care o conduc. Am făcut nişte schimbări la conducerea Administraţiei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic”.

Nicușor Dan a anunțat cum vor fi reabilitate clădirile cu risc seismic. Este nevoie de trei lucruri

El a spus că este nevoie de trei lucruri: recunoaştere exactă – expertiză; reclădirea încrederii – „să ajungem să dăm acele exemple pentru locuitorii clădirilor cu risc seismic că se poate”; bani – „suntem o societate care are multe restanţe de toate felurile”.

„Unul dintre lucrurile pe care ni le-am propus să le facem anul acesta este să expertizăm clădiri care însumează 500.000 de metri pătraţi, să avem evaluarea lor şi să vedem în continuare ce vom putea face”, a mai spus primarul.

Nicuşor Dan: Între a consolida o clădire cu risc seismic şi a asfalta o stradă, aş prefera consolidarea

„Între a consolida o clădire cu risc seismic în care pot să moară 300 – 400 de persoane şi a asfalta o şosea care poate să mai aştepte un an sau doi sau trei, eu prefer să alocăm bani pentru a consolida clădirile”, a completat Nicuşor Dan.

Astăzi se împlinesc 44 de ani de la cutremurul din 1977, care a avut o magnitudine de 7,3 grade pe scara Richter. În urma seismului, Capitala României a fost cea mai afectată. Atunci, au murit peste 1.400 de oameni, iar aproximativ 10.000 de persoane au fost rănite.

Bucureștiul stă mult mai rău acum, consecințele pe care le-ar putea avea un seism de peste 7 grade magnitudine fiind devastatoare.

Cookies